Rosa Fabregat i Mary Oliver protagonistes del Dia Mundial de la Poesia a Montornès

Aquest dijous a la Biblioteca de la vila es van llegir poemes tant de la poeta catalana com de l’americana

Cultura

Rosa Fabregat i Mary Oliver protagonistes del Dia Mundial de la Poesia a Montornès
Rosa Fabregat i Mary Oliver protagonistes del Dia Mundial de la Poesia a Montornès | CNPL Montornès

Montornès del VallèsFerran Figueras


Dijous 21 de març i coincidint amb el Dia Mundial de la Poesia va tenir lloc a la primera planta de la Biblioteca de Montornès un acte per commemorar aquesta diada. Unes 40 persones van omplir la sala per llegir poemes de l’autora catalana Rosa Fabregat, triada per la Institució de les Lletres catalanes, i la poeta americana Mary Oliver, que va morir aquest mes de gener.
 

Rosa Fabregat, poeta catalana nascuda a Cervera l’any 1933 ha estat la poeta triada enguany per la Institució de les Lletres catalanes i entitats públiques i privades. El conjunt de la seva obra engloba 8 novel·les i 20 llibres de poesia, alguns dels quals han estat traduïts a llengües com l’alemany, el castellà, el rus o l’anglès.

Per tercer any s’ha celebrat Montornès aquesta diada, l’acte es va iniciar amb la lectura d’un poema de Fabregat tant en català com en castellà. Posteriorment hi van participar un grup de 10 persones del Casal de la Gent Gran de Montornès Centre que també van llegir poemes de Mary Oliver, poc coneguda aquí, ja que ha estat poc traduïda.

A l’acte, també hi van participar vint infants del programa Fem els deures del centre Satèl·lit de Montornès nord. Reyes Barragán, tècnica de normalització lingüística de l’oficina de català de Montornès, ha valorat molt positivament l’acte, “hem compartit un moment de poesia molt maco, Mary Oliver, deia que ella escrivia perquè la seva poesia volés, perquè fos llegida, i el que hem fet avui crec que li hauria agradat molt” afegia.

Edicions locals