Ciència, anglès i fomentar la reducció de residus plàstics les novetats dels casals d’estiu de Montornès

Un any més els casals d’estiu del municipi han presentat les seves propostes d’activitats enfocades a infants i joves

Societat

Ciència, anglès i fomentar la reducció de residus plàstics les novetats dels casals d’estiu de Montornès.
Ciència, anglès i fomentar la reducció de residus plàstics les novetats dels casals d’estiu de Montornès. | Ferran Figueras

Montornès del Vallès

Ahir es van presentar a la sala d’actes de l’Ajuntament de Montornès els casals d’estiu municipals d’enguany. Com cada any, un casal infantil, un casal prejuvenil, un casal esportiu i un casal de pàdel seran les ofertes pels infants i joves de la vila.  L’Esplai Panda per la seva part oferirà també unes colònies d’Estiu que es faran a Mas Suro a Girona.
 

Els casals tant infantils com prejuvenil, d’esports i de pàdel tindran lloc entre el 25 de juny i el 26 de juliol. Pel que fa a les colònies de l’Esplai Panda seran la setmana del 21 al 28 de juliol.

El casal infantil, per infants de 3 a 12 anys, per primera vegada es celebrarà a l’escola Palau d’Ametlla. El centre d’interès estarà relacionat amb la ciència, i es combinaran els experiments amb jocs, tallers, gimcanes, jocs aquàtics entre d’altres. Una de les novetats també és que hi haura dues monitores que parlaran als infants només amb anglès, alhora i també com a novetat al casal infantil es potenciarà la reducció de plàstic i es treballarà amb la idea de plàstic zero. A part d’una samarreta reglaran aquest any una cantimplora per tothom.

Per la seva banda, el casal prejuvenil per joves de 1r i 2n d’ESO, segueix la línia pedagògica del canal infantil però adaptades a les edats corresponents. A més, es farà un treball conjunt amb el Departament de Joventut on amb assemblees i processos participatius seran els joves qui decideixin la programació a seguir.

El casal multiesportiu per infants de 3 a 14 anys comptarà aquest any amb el suport de la figura d'un coordinador/a que ajudarà a una millor atenció a les famílies i suport alhora de fer activitats. Letícia Illa directora del casal municipal esportiu remarcava que “l’objectiu és gaudir de l’estiu a partir de l’activitat física i de l’esport, però amb més dimensió, esports individuals, col·lectius, activitats d’expressió corporal...”, “la pràctica de l’esport és el fil conductor però contempla més vessants per gaudir de l’esport i el lleure”, afegia.

Per segon any tornarà a tenir lloc el casal de pàdel enfocat a infants i joves de 12 a 15 anys, basat en l’aprenentatge d’aquest esport però sense deixar de banda l’educació en el lleure.

Preinscripcions online

El període de preinscripcions començarà l’1 d’abril i s’allargarà fins a l’11, com a novetat aquest any es podran fer online a través de l’enllaç www.montornes.cat/estiu. Ester Bello, directora de projectes del Departament d’infància remarcava que d’aquesta manera “es facilita la gestió pròpia d’aquests formularis i la vida a les famílies, ja que ho podran fer des de casa a través dels dispositius mòbils o ordinadors”.

Edicions locals