Els veïns i veïnes de Montornès Nord proposen els nous usos del terreny de l’antic camp de futbol

Una trentena de persones van assistir a la primera sessió participativa que va tenir lloc el passat dijous a l’escola Marinada

Societat

Els veïns i veïnes de Montornès nord proposen els usos del terreny de l’antic camp de futbol
Els veïns i veïnes de Montornès nord proposen els usos del terreny de l’antic camp de futbol | Ferran Figueras

Montornès del VallèsFerran Figueras

L’Escola Marinada va acollir dijous la primera sessió participativa per fer les propostes sobre els nous usos que tindrà l’entorn de l’antic camp de futbol de Montornès Nord. Una trentena de persones van assistir en aquesta primera sessió en què, amb un taller, van poder veure sobre plànol les propostes que s’han anat fent.
 

Algunes de les propostes que hi havia sobre les taules dels participants en el taller eren un nou camp de futbol, un llac amb peixos, un skate parc, una zona semicoberta per fer-hi concerts, una zona de pícnic, arbres, una pista de patinatge o mòduls on poder fer formació, entre d'altres.

Els assistents, en petits grups, treballaven amb un plànol a escala dels terrenys de l’antic camp de futbol, que comprèn uns 17 mil metres quadrats, i amb petits mòduls, regles i guixos, “amb la idea de poder prendre consciència quant a volums de superfícies de totes aquelles propostes i necessitats que s’han fet” explicava la tècnica de l’Ajuntament i directora del pla de barris de Montornès Nord, Marta Pérez.

Alhora afegia que fent-ho així, “es pot veure una mica si tot hi cap, si té més sentit posar una activitat al costat de l’altre, prioritzant necessitats i usos per veure en superfície quines activitats van agafant més protagonisme i veure com es poden comptabilitzar”. Des dels equips tècnics de l’Ajuntament es treballa amb un estudi d’arquitectes que ajuden en aquests processos i els que hagin de venir, un equip multidisciplinari on hi ha des de sociòlegs, arquitectes o urbanistes.

Les joves i adults assistents van voler mostrar la seva opinió sobre aquests processos i els nous usos que se’n faran, “em semblen interessants perquè ja que tenim el camp abandonat, tenir la iniciativa de fer alguna cosa” explicava un jove assistent. Pedro Hernández veí de Montornès Nord afegia “aquesta sessió m’agrada perquè és una manera de fer participar en el poble i que es sàpiga que es vol fer”.

 

 

Pròximes sessions

El pròxim 21 de març la segona sessió comptarà amb una jornada de treball amb experts, per una banda de la fundació Cruyff que vindran a explicar el projecte dels Cruyff courts i que la gent pugui preguntar aquells neguits que tingui i per altra banda, exemples de processos participatius d’altres poblacions.

També es faran unes sessions participatives amb els infants del centre infantil la Peixera amb un taller de propostes per nens i nenes i una gimcana amb els joves del centre juvenil Satèl·lit per obtenir també les seves propostes i inquietuds

Està prevista un segon taller de propostes un altre cop a l’Escola Marinada per arribar ja a finals del mes d’abril amb la presentació i validació de la proposta final. Un avantprojecte que, “no és un projecte executiu sinó una memòria per definir els usos dels terrenys”, afegia Pérez. S’espera que pel mes de junt es tinguin els usos definits i d’aquí a finals d’any tenir tota la documentació tècnica i tota la consignació pressupostària i cap a 2020-2021 tenir-ho tot executat.

Edicions locals