As Cervesa de Montornès crea una cervesa especial pel dia de les Dones

L’empresa montornesenca forma part de l’associació Internacional Pink Boots Society formada només per dones

Societat

Etiqueta de la cervesa Sor Bubble creada a As Cervesa
Etiqueta de la cervesa Sor Bubble creada a As Cervesa | As Cervesa

Montornès del VallèsFerran Figueras

As Cervesa situada al polígon de Can Buscarons ha creat una cervesa especial pel dia de les Dones. Ho va fer el passat 8 de març, coincidint amb el Dia Internacional de les Dones i exclusivament per a l’associació Pink Boots Society. Els beneficis d’aquesta cervesa aniran a parar a l’associació, sense ànim de lucre i formada només per dones, que ajudarà a invertir en beques formatives per a dones cerveseres.
 

Un cop a l’any i al voltant del 8 de març des d’aquesta associació s’organitzen elaboracions de cerveses dirigides i fetes per les sòcies i després són distribuïdes per tot el món. Aquest any se n’han fet 6 en tot el conjunt de l’estat espanyol i una d’elles a l’empresa As Cervesa de Montornès del Vallès.

La cervesa anomenada SOR BUBBLE, nom que prové de la paraula sororitat i bubble, les bombolles característiques de la cervesa, és d’estil negra. El disseny està fet totalment per a l’ocasió on hi apareix una dona negra amb el mesclador típic de les cerveseres artesanals. Els ingredients han estat marcats per l’associació, i són una barreja de llúpols seleccionats provinents dels Estats Units amb la intenció que totes les cerveses siguin diferents en textures, colors, aromes i sabors però amb el llúpol com a ingredient comú.

Sònia Meroño, fundadora i ajudant cervesera a As Cervesa explica que l’associació Pink Boots society “ajuda a donar visibilitat de la dona en el sector de la cervesa, a poder créixer professionalment i recaptar beques per les mateixes sòcies per seguir formant-se en el sector”. El passat 8 de març van celebrar una jornada festiva i reivindicativa “plena d’activitats on a més de reunir-se les sòcies de la zona per l’elaboració, van assistir-hi sponsors i col·laboradors, es van fer a activitats com xerrades, debats i reunions on es van tractar temes d’actualitat del sector cerveser artesà i de la dona en la indústria cervesera” explica Meroño.

A més, Meroño que s’encarrega de portar la delegació de Pink Boots de Catalunya, Balears i Europa, ha coordinat les 6 elaboracions que s’han fet en sis fàbriques de l’estat espanyol en el “Collaboration Brew Day19”. L’associació compta amb unes 12 sòcies arreu del territori català, 55 en tota Espanya i 2.500 en tot el món.

Meroño valora molt positivament la jornada, ja que, “es posa de manifest que darrere de qualsevol producte pot haver-hi homes i també dones, fins i tot, d’una cervesa”, tot i així apunta que “sabem que hi ha molt camí per fer tot i que a poc a poc s’està avançant en la igualtat”.

També ha explicat que aquest cap de setmana i coincidint amb el Barcelona Beer Festival, faran una assemblea de l’associació i aprofitaran per “reunir-se, coneixes i donar veu a què les dones també fem cervesa” remarcava Meroño. Afegia també que “fins ara semblava que aquest món era tot un món masculí i amb l’associació ens està servint per donar visibilitat a la dona, que també hi som presents”.

Edicions locals