Montornès aposta per l'economia feminista

Es crearà l'Escola Popular d'Economia Feminista, adreçada a veïnes aturades del municipi

Economia

Montornès aposta per l'economia feminista
Montornès aposta per l'economia feminista

Can Saurina va acollir divendres 1 de març la presentació de l’Escola Popular d’Economia Feminista. Es tracta d'una acció dirigida a formar i preparar les dones aturades del municipi.

Es portarà a terme en dues fases. La primera serà amb 10 sessions de quatre hores (dimecres i divendres al matí a l’Escola Marinada) que dinamitzarà Marina Cid, de Cooperacció. L'objectiu és "parlar i compartir, en diversitat, els coneixements i inquietuds sobre economia", segons va explicar Cid. "L'economia no són únicament els diners, sinó com ens organitzem per assolir les nostres necessitats", va afegir.

I la segona fase del projecte, que s’iniciarà el mes de maig, tindrà també una doble vessant. Per una banda, tres de les dones que hagin realitzat la primera formació seran contractades al 80% de la jornada com a auxiliars de serveis. I al mateix temps, Joana Conill, de Labcoop, portarà a terme una formació en emprenedoria social. Conill va explicar que es treballarà sobre "com fem les dones per proveir-nos de recursos econòmics, i es fomentaran els projectes col·lectius, horitzontals i feministes".

L’Ateneu Cooperatiu del Vallès Oriental farà un seguiment del projecte i oferirà els seus serveis d’acompanyament, assessorament i formació complementària "per impulsar una economia més social, solidària, feminista i transformadora".

Edicions locals