Clam multitudinari pel 8M a Montornès

Unes 300 persones van participar la concentració que es va celebrar el divendres a la tarda en commemoració al Dia Internacional de les Dones

Societat

Manifestació a Montornès el 8M
Manifestació a Montornès el 8M | Ferran Figueras

Montornès del VallèsFerran Figueras

Montornès es va unir en favor del feminisme i en contra de la violència masclista amb diferents actes celebrats el mateix 8 de març. Una manifestació a la tarda que va aplegar unes 300 persones i un dinar de carmanyola on es van ajuntar un centenar van ocupar la jornada reivindicativa.
 

La Taula per la Igualtat de Montornès, va ser l’encarregada d’organitzar tots els actes del 8 de març. A les sis de la tarda del divendres la plaça de la República començava a acollir la gent on s'hi estava realitzant un taller de xapes i de davantals. Abans d’iniciar la marxa es va fer minut de silenci en rècord a les dones assassinades per la violència masclista, tot seguit, la comitiva va iniciar el recorregut des del Carrer Major i fins a la plaça Pau Picasso.

A la plaça es va llegir el manifest internacional de les Dones i la lectura d’un poema escrit per una de les membres de la taula. La concentració va acabar amb el cant de la cançó “Bella Ciao” i un espectacle de la Colla de Diables.  La Colla de Gegants de Montornès també hi va participar portant la Geganteta, que va estar present durant tota la marxa i concentració.

Acte final a la plaça Pau Picasso

 

Dinar de Carmanyola

Al migdia del mateix divendres es va celebrar davant de l’Ajuntament de la vila el dinar de Carmanyola, organitzat també per la Taula d’Igualtat. El dinar, va aplegar un centenar de persones que van aprofitar l’aturada de dues hores que es podia fer durant la jornada de vaga.

Per part de la Taula d’Igualtat, van manifestar l’objectiu de conscienciar tota la societat que el paper de les dones és important i fer notar l’absència d’elles en aquest dia reivindicatiu. També valoren molt positivament els dos actes del dia ja que, “han desbordat les expectatives” comentaven, i que alhora ha servit “per donar una oportunitat a tota aquella gent que no volia anar a la manifestació de Barcelona”.

Edicions locals