El ple aprova el conveni perquè el Sorralet sigui el gimnàs de l’Escola Palau d’Ametlla

El ple ordinari del mes de març ho va aprovar amb tot el consistori a favor excepte l’abstenció del PP

Política

El ple del mes de març celebrat aquest passat dijous.
El ple del mes de març celebrat aquest passat dijous. | Ferran Figueras

Montornès del VallèsFerran Figueras

L’Ajuntament de Montornès va acordar aprovar el conveni de col·laboració entre el Departament d’Ensenyament de la Generalitat per a l’ús de la Carpa Polivalent el Sorralet per part de l’Escola Palau d’Ametlla dins l’horari escolar. D’aquesta manera el Sorralet esdevé ara el gimnàs de l’escola.
 

L’alcalde i regidor d’Educació, José Antonio Montero, va explicar que aquest acord amb el departament d’Ensenyament s’ha fet per regular l’ús del Sorralet arran de la utilització d’aquest per part de l’escola Palau d’Ametlla com a gimnàs escolar.

Joffre Giner regidor d’ERC va voler explicar el seu suport “perquè precisament creiem que aquest conveni amb el departament d’Ensenyament estableix les regles del joc que afavoriran que la comunitat educativa de l’escola Palau d’Ametlla tingui un marc reglamentari més favorable, i entenem que això és una cosa que convenia”.

Alhora la regidora del PSC, Eva Díaz va preguntar si aquest conveni també implicava l’ús en activitats extraescolars. Montero explicava que aquest acord hi ha estat sempre i tot està regulat.

El plenari es va iniciar amb la lectura del Manifest Internacional de les Dones per part de la regidora de Polítiques d’Igualtat Mar Garcia. El manifest ha estat consensuat per part de la Federació de Municipis de Catalunya i l’Associació Catalana de Municipis. D’aquesta manera es donava suport des del consistori a la vaga feminista del 8 de març.

La sessió plenària també va servir aprovar la modificació de l’ordenança fiscal número 28 sobre la taxa de prestació del servei de piscines, instal·lacions esportives. La votacióva resultar aprovada, però només amb els vots dels membres del govern més el PDeCat, tota la resta de grups municipals hi van votar en contra. En aquesta ordenança es contemplava la rebaixa d’aquesta taxa.

D’altra banda l’aprovació de moció que va presentar el grup ERC pe declarar Montornès municipi contra el feixisme i el racisme es va ajornar a causa d’un canvi d’última hora per presentar una esmena en la totalitat del text, on tots els regidors no van estar d’acord en les formes presentades. Tots els grups municipals estaven d’acord amb l’aprovació d’aquesta moció però quan el text estigués correctament presentat i aprovat per la Junta de Portaveus.

Edicions locals