Divendres 8 de març concentració feminista a Montornès

Fins al 25 de març hi ha programats diferents actes al municipi per commemorar el Dia Internacional de les Dones

Societat

Portada del cartell actes de commemoració del Dia Internacional de les Dones
Portada del cartell actes de commemoració del Dia Internacional de les Dones | Ajuntament de Montornès del Vallès

Montornès del Vallès

Montornès viurà un mes de març ple d’actes per commemorar el dia internacional de les dones, el 8 de març. La concentració i vaga feminista d’aquest divendres són els actes més destacats que s’allargaran fins al 25 de març.
 

La Taula per la Igualtat de Montornès, organització formada per diferents entitats i persones de la vila, organitza els actes de commemoració del Dia Internacional de les Dones. Els actes es van engegar dimarts 5 de març amb un concert per a piano organitzat per l’Escola Municipal de la Música amb peces només compostes per dones.

Dijous 7 de març s’inaugura a Can Saurina l’exposició fotogràfica D.O.N.E.S, es podrà visitar fins al 23 de març i aborda l’evolució de la dona des de l’àmbit de les estructures familiars i socials tradicionals fins a una societat que vol ser més igualitària i justa. La inauguració de l’exposició anirà acompanyada del lliurament de premis del VIII Concurs de Fotografia del dia de les Dones.

8 de Març

Divendres 8 de març i dia de la vaga feminista, tindrà lloc com a acte central una concentració i marxa feminista a favor de la justícia, la igualtat, la paritat i la llibertat. Començarà a les 18 hores a la plaça de la República.

Les activitats no s’aturen i durant el cap de setmana Can Saurina n’acollirà més. Dissabte al matí es projectarà el documental “Dones de Montornès, experiències compartides”, on dones de diverses generacions de la vila expliquen les seves experiències personals envers la situació de la dona en la societat, remarcant quines coses han evolucionat i quines no avancen. Per tancar el cap de setmana, es projectarà en una sessió de cinefòrum la pel·lícula “Thelma i Louise”.

Actes finals

El dimarts 12 de març a la biblioteca de Montornès, la periodista de cultura de TV3 Gemma Ruiz, parlarà del seu llibre Argelagues, un homenatge a les dones que van contribuir a l’evolució de la societat catalana als inicis del segle XX.

Els actes seguiran el cap de setmana següent amb concert i teatre. Dissabte 16 de març, tindrà lloc a Can Xerracan un concert a càrrec de la cantautora Mabel Flores. Flores oferirà un seguit de cançons on parla de vitalitat, feminisme, sinceritat i tendresa. I diumenge, teatre a l’Espai cultural Montbarri amb l’obra “La Noia de la Làmpada” de Marta Aran on la protagonista queda embarassada i li trontolla tots els plans que tenia per endavant.

Més teatre viurà Montbarri el 23 de març amb l’obra “Mare, pilar de la família”, de Forn de teatre Pa’tothom on es tracta el rol de la dona a la funció educativa, acabarà amb un debat sobre el tema.

Per tancar els actes de commemoració de dia de les Dones el dilluns 25 de març i com cada 25 de cada mes des de gener, la Taula per la Igualtat de Montornès organitza una concentració com a expressió de rebuig i condemna a les violències masclistes.

Edicions locals