El nom del nou centre juvenil el triaran els i les joves de Montornès a través de les xarxes socials

L'espai s'espera que obri les seves portes al setembre

Societat

Espai on s'ubicarà el nou espai Juvenil, al carrer Molí amb avinguda Icària
Espai on s'ubicarà el nou espai Juvenil, al carrer Molí amb avinguda Icària

Montornès del Vallès


Els i les joves de Montornès del Vallès seran els encarregats de triar el nom per al nou Centre Juvenil que es situarà  al Carrer Molí amb avinguda Icària, dins el barri de la Bòbila. Les propostes es poden enviar a través de les xarxes socials del departament de Joventut, Facebook, Twitter, Instagram i del Whatsapp fins al 18 de març. Un cop avaluades es farà una votació popular a través d’Instagram entre els dies 25 i 29 d'aquest mes. 
 

El nou centre juvenil va ser aprovat en la sessió plenària del passat 30 de gener i l’aprovació del contracte de redacció de projecte i execució d’obres l’octubre del 2018. Mother Ship 2015 SL i Exnova Rehabilitació i Resatauració SL, són les empreses integrades en una UTE que desenvolupen els treballs de construcció de l’equipament i que preveuen instal·lar-lo en els propers mesos. El pressupost de la construcció de l’edifici ha estat de 797.998,99 €.

Alta eficiència energètica

L’edifici del nou centre juvenil serà d’alta eficiència energètica, conegut com “Passive House”, una forma de construcció on es té en compte una sèrie de factors pel baix consum energètic d’aquest. Per exemple el tipus de material emprat en la construcció de l’edifici com parets, finestres i portes, o l’ús de sistemes de control de recuperació de calor i de pèrdua de ventilació, oferint una temperatura ambient confortable tot l’any.

L’edifici de 497,62 metres quadrats tindrà dues plantes i un espai exterior. La planta baixa comptarà amb un Punt jove on s’oferiran assessories especialitzades en salut, estudis o temes laborals. A més, les entitats juvenils podran gaudir d’una sala per fer-hi reunions i hi haurà també un bar amb un escenari. En la planta superior es situarà un espai de trobada per a joves adolescents amb un projecte educatiu i d’acompanyament per part de professionals especialitzats.  A la mateixa planta s’ubicarà també una aula d’estudi i de tallers.

Implicació del jovent

A part de la tria del nom de l’espai, el jovent de Montornès hi està implicat des de bon principi a través d’uns pressupostos participatius on es va triar la programació de les activitats que s’hi duran a terme. Es comptarà també amb una coordinadora que gestioni l’espai juntament amb el departament de Joventut.

Edicions locals