Valoració positiva de la remunicipalització de l'aigua a Montornès

Després de quatre anys de gestió del servei d’aigua a Montornès, l’Ajuntament s'ha dirigit a la ciutadania per fer una valoració d'aquest

Societat

Xerrada a càrrec de Fredy Puig (tècnic de Giacasa), Jordi Mengual (Primer tinent d'alcalde) i Albert Estart (gerent de Giacsa)
Xerrada a càrrec de Fredy Puig (tècnic de Giacasa), Jordi Mengual (Primer tinent d'alcalde) i Albert Estart (gerent de Giacsa)

Montornès del VallèsFerran Figueras

La sala d’actes de Can Saurina acollia aquest dilluns una jornada de valoració del servei públic de l’aigua a Montornès del Vallès, emmarcat dins la campanya Som Aigua que va començar el passat 25 de febrer. Aquest servei és públic des del 2014 quan l’Ajuntament va poder remunicipalitzar-lo i des de llavors està gestionat conjuntament amb el Consorci de Gestió Integral d’Aigües de Catalunya (CONGIAC).
 

La jornada va servir per conèixer com ha estat la gestió de l’aigua durant aquest temps, una presentació de l’estat de les infraestructures i les millores realitzades i previstes pels propers anys. El primer tinent d’alcalde Jordi Mengual, ha valorat positivament aquests 4 anys de gestió pública, afirmant que “hem recuperat la governança de l’aigua, ara tenim informació mil·limètrica del que passa amb l’aigua i a partir d’aquí podem fer propostes de millora”.

Mengual també ha afirmat que “la remunicipalització del servei ha servit com una a empenta” i remarca “que ens han cridat d’arreu de la comarca i altres zones per explicar com s’ha fet, però que avui tocava explicar-ho a la ciutadania”.

MILLORES EN LES INFRAESTUCTURES

A l’acte també hi han assistit Albert Estart, gerent de l’empresa pública Giacsa que és l’ens de gestió directa del CONGIAC que agrupa altres ajuntaments catalans i empreses locals i que té per objectiu l’abastiment públic de l’aigua, i Fredy Puig delegat del servei que ha explicat les millores que s’han fet i les que estan per venir i ha afirmat que aquestes, “han estat i són per millorar en qualitat i seguretat el servei d’aprovisionament d’aigua”.

Puig ha assenyalat diversos casos de millora en infraestructures com és el cas de les reformes en els dipòsits de subministraments de Can Bosquerons i de Can Xec, cosa que ha permès connectar i subministrar millor l’abombament d’aigua en zones com Montornès Nord.

Alhora la reforma en diverses infraestructures obsoletes ha permès millorar la pressió de l’aigua en algunes zones del municipi. Un nou pla de millora també contempla la recuperació de dos pous antics de Montornès que puguin actuar en cas que hi hagi escassetat d’aigua o es necessiti complementar l’aigua que es compra.

CAMPANYA SOM AIGUA

La campanya Som Aigua que es va engegar el 25 de febrer finalitza aquesta setmana a l’Espai cultural Montbarri amb una jornada amb ponències i taules rodones per debatre en profunditat els processos i experiències de gestió pública de l’aigua en l’àmbit supramunicipal. L’exposició “L’aigua...aquí i allà” que s’ha pogut veure a Can Saurina començarà a voltar pels diferents equipaments i centres educatius de Montornès per conscienciar a infants i joves de la gestió de l’aigua.

Edicions locals