L'Ajuntament de Montornès engega l'àrea de Seguretat i convivència per treballar contra robatoris i ocupacions

Es parlarà amb els veïns i les entitats per detallar "quines són les preocupacions que té la ciutadania"

Societat

L'Ajuntament de Montornès engega l'àrea de Seguretat i convivència per treballar contra robatoris i ocupacions
L'Ajuntament de Montornès engega l'àrea de Seguretat i convivència per treballar contra robatoris i ocupacions

L'alcalde de Montornès, José A. Montero, ha presentat aquest dilluns al migdia la nova àrea de Seguretat i convivència que arrencarà pròximament al consistori. La intenció és que "les actuacions vinculades a la millora de la convivència, a la intervenció comunitària i al suport en la resolució de conflictes vagi a més", ha dit l'alcalde.

Montero també ha explicat que "volem fer una diagnosi sobre la convivència a Montornès i conèixer els factors que l'alteren, tant la distorsió com els factors positius que contribueixen a la convivència". Per fer-ho, es parlarà amb els veïns i les entitats per detallar "quines són les preocupacions que té la ciutadania", algunes de les quals són "els robatoris i les ocupacions".

Aquesta nova àrea complementarà el departament de la policia local amb nous perfils professionals d'intervenció comunitària. "L'atenció –com fins ara– es farà des d'un punt de vista policial, però aquests nous professionals d'intervenció comunitària han de donar suport a les víctimes de robatoris o de situacions d'ocupació", ha apuntat l'alcalde.

Per fer-ho, ha destacat que immediatament s'incorporarà la persona que coordinarà Seguretat i convivència, la cap d'àrea, i que amb la diagnosi realitzada es decidirà quants professionals s'hauran de contractar. Per altra banda, "continuem amb el procés de millora de funcionament de la policia local i pròximament estarà en marxa la convocatòria de cinc places (3 agents i 2 caporals), per complementar les necessitats de l'equip, renovar algunes de les places en què hi havia hagut jubilacions i completar els dispositius", ha afegit.

Dos tipus d'ocupacions

L'alcalde també ha afirmat que a Montornès "trobem dos perfils d'ocupants". Per una banda, "persones que tenen dificultats d'accés a l'habitatge i que s'han vist en un procés de pèrdua del seu habitatge. Aquests, sovint no tenen un impacte negatiu en la comunitat, sinó al contrari, normalment els propis veïns i veïnes de l'entorn manifesten el seu suport i acompanyament a aquestes famílies". L'altre tipus d'ocupació "el que fa és distorsionar a la comunitat. Ens hem trobat amb pisos amb activitats que molesten al veïnat i hem detectat també una certa activitat delinqüencial en l'accés a aquests habitatges".

De fet, ha assegurat que la comunitat de la Sagrera, així com alguna altra, "ens va motivar a que aprovéssim una estratègia per poder fer inspeccions de seguretat que ens han de permetre intentar intervenir en casos concrets d'ocupacions indegudes".

En tot cas, "si momentàniament no podem fer fora a aquelles famílies, com a mínim hem de reduir al màxim l'afectació negativa a la convivència", ha conclòs Montero.

Edicions locals