Neix la plataforma Més per Montornés

El nou grup format per ERC, el Partit dels Comunistes de Catalunya, membres d’ICV-EUiA i persones independents ha presentat el seu manifest

Política

Una part de les persones que formen Més per Montornès han presentat el seu manifest
Una part de les persones que formen Més per Montornès han presentat el seu manifest

Montornès del VallèsFerran Figueras

Aquest dimecres s'ha donat a conèixer a la plaça de la República la plataforma Més per Montornès. Aquest nou grup que aglutina ERC Montornès, el Partit dels Comunistes de Catalunya, membres d’ICV-EUiA i persones independents ha presentat el seu manifest amb la voluntat de donar-se a conèixer i animar a més partits i persones de la vila que vulguin adherir-s’hi.

Més per Montornès es defineix com una plataforma d’esquerres, progressista i demòcrata. Volen restar poder als polítics i donar-lo a la ciutadania amb assemblees obertes "on es decideixi  tot allò que es faci a Montornès". Neixen amb la voluntat de ser la força política de canvi amb capacitat per obtenir l’alcaldia. 

El regidor d’ERC i membre de Més per Montornès, Joffre Giner, ha remarcat que volen “crear un codi ètic que sancioni als nostres càrrecs electes si fan malament la feina”, ja que, "és una candidatura que no només està pensada per fer promeses sinó per complir amb la feina i assumir amb responsabilitat quan es fan malament les coses”. Alhora Giner ha al·legat que per aquestes eleccions municipals es dirigiran “més que per la independència per la democràcia”.

La plataforma actualment compta amb una cinquantena de persones que hi formen part i aposten per una manera de fer assembleària per ratificar la llista i els punts que conformaran el programa electoral. Mònica Castillo, membre de Més per Montornès ha incidit també en la voluntat feminista d'aquesta candidatura explicant que “volem que sigui també un projecte on les dones hi tinguem molt a dir”.

Residència Centre de dia

Un dels punts claus d’aquesta nova candidatura és la construcció d’una Residència Centre de dia. Giner ha assegurat que el projecte de la residència “ha anat sortint amb els programes electorals dels últims 20 anys i que amb una majoria absoluta i unes condicions econòmiques que permetien fer l’equipament encara no s’ha fet”. Es marquen com a objectiu poder iniciar les obres de construcció en un any en cas que siguin elegits com a govern municipal i tenir-la acabada abans que acabi la legislatura.

El pròxim 9 de març faran una presentació oficial per presentar-se a la ciutadania ja amb alguns punts del seu programa electoral i amb la voluntat d'adherir més agrupacions, partits i veïns de la vila. 

Edicions locals