La Fundació Cruyff estudia implantar el seu projecte sociesportiu a Montornès Nord

Seran els veïns qui decidiran si la proposta es desenvoluparà a l'antic camp de futbol

Societat, Esports

La Fundació Cruyff estudia implantar el seu projecte sociesportiu a Montornès Nord
La Fundació Cruyff estudia implantar el seu projecte sociesportiu a Montornès Nord | FOTO: Cruyff Foundation

La creació dels anomenats Cruyff Court és una de les propostes que l'Ajuntament de Montornès ha presentat als veïns per desenvolupar a l'antic camp de futbol de Montornès Nord en el marc del projecte participatiu per donar nous usos a l'espai. Finalment, però, serà el veïnat qui tindrà l'última paraula.

Els Cruyff Courts són un projecte socioesportiu que desenvolupa la Fundació Cruyff i que permeten la pràctica esportiva als infants en un entorn segur a l'aire lliure, i la promoció dels valors d'amistat i esportivitat, amb activitats i torneigs dinamitzats per la mateixa fundació, uns espais que segons l'entitat "ajuden a la cohesió social del lloc on es desenvolupen", apunten. El projecte està associat també a un altre, anomenat Heroes of the Cruyff Courts que permet al jovent col·laborar activament en l'organització de les activitats. En aquest cas, el projecte ocuparia 1.200 metres quadrats dels 17.200 que té la parcel·la de l'antic camp de futbol.

Segons expliquen fonts municipals, el Consistori va contactar fa uns mesos amb la fundació per veure les possibilitats que l'entitat instal·lés un d'aquests equipaments a Montornès, si el veïnat ho considera oportú. La resposta de la fundació, un cop conegudes les particularitats de l'espai i les actuacions del Projecte d'Intervenció Integral de Montornès Nord, va ser favorable.

La proposta es va fer pública el passat dijous, a la primera trobada del procés del participació per decidir els usos de la parcel·la de l'antic camp. Aquesta setmana es durà a terme una segona activitat inclosa en el procés participatiu. Es tracta d'un passeig i una visita a l'antic camp de futbol, amb l'objectiu que els veïns i veines coneguin l'extensió total de la parcel·la i puguin imaginar-se sobre el terreny els diferents usos de l’espai. La sortida es farà aquest dijous, 28 de febrer, a les 18 h, des de la plaça del Poble.

Edicions locals