L'Ajuntament aprova un projecte més barat per urbanitzar el barri de Can Xec

El govern local ha arribat a acords amb els veïns afectats que reclamaven abaratir els costos

Societat

La tramitació per urbanitzar el barri de Can Xec ha fet un nou pas endavant. La Junta de Govern Local del 30 de gener aprovava el Projecte d'urbanització de la Unitat d'Actuació núm. 22 - Can Xec.

Aquesta és la segona vegada que s'aprova el projecte. El  novembre de 2016 es va aprovar inicialment però es van presentar diverses al·legacions de veïns, que demanaven una reducció dels costos d’urbanització, que ascendia a uns 3 milions d'euros a pagar entre una seixantena de propietaris de la zona. "Per atendre aquestes demandes s'ha hagut de fer una modificació del planejament urbanístic i això ha allargat el procés", explica Jordi Delgado, regidor del barri de Can Xec.

El nou projecte ha aconseguit reduir el pressupost de les obres que s'ha situat en 2.446.668,30 (IVA inclòs). Algunes de les mesures plantejades per arribar a aquest abaratiment estan relacionades amb "la reducció de la superfície viària i l'ajustament de les qualificacions d’espais lliures agrupant-los tots al sud, com a protecció respecte el torrent de Can Comes", indica el projecte.

Una altra de les actuacions que havia suscitat l'al·legació de nombrosos veïns era la construcció d'una rotonda d'enllaç a l'accés a Can Xec des de la Bòbila, que, en el primer projecte, havien d'assumir els veïns afectats. Ara, però, s'ha arribat a un acord pel qual l'Ajuntament finançarà gran part de la rotonda. Una altra despesa que també assumirà el consistori serà el desplegament de la xarxa de telefonia.

A hores d'ara, el projecte es troba en període d'al·legacions i un cop s'aprovi definitivament es podran licitar els treballs. Delgado creu que "no hi haurà al·legacions en l'àmbit urbanístic perquè hem interlocutat bastant amb els veïns", diu el regidor, qui afegeix que potser si que es presenta alguna al·legació pel que fa a les liquidacions que han d'assumir els veïns.

Edicions locals