Joan Mondaray, candidat guanyador a les votacions de Primàries Montornès per al 26-M

Dissabte es feia la votació que va atorgar a Mondaray una majoria molt ajustada per davant de la candidata Núria Garcia

Política

Joan Mondaray serà el candidat de Primàries Montornès a les municipals del 26-M
Joan Mondaray serà el candidat de Primàries Montornès a les municipals del 26-M

Ferran Figueras

Dissabte van tenir lloc al gimnàs de l’escola Sant Sadurní les votacions per triar el candidat de Primàries Montornès. La candidatura de Joan Mondaray amb 50 vots va ser la més votada, només un vot més que els aconseguits per la candidatura de Núria Garcia amb 49 vots.

Un total de 162 inscrits a Primàries Montornès estaven cridats a votar dissabte. Finalment van ser un total de 91 persones les que van votar, 80 presencials i 11 amb vot telemàtic. Un 56% de participació que des de Primàries Montornès valoren molt positivament: “Hem superat una participació què creiem molt bona, pràcticament fregant les 100 persones”.

Joan Mondaray, que ha estat el candidat més votat amb 50 vots es sentia aclaparat un cop finalitzada la votació. “Ara encara ho he de pair i parlar amb tots els companys per veure de cara en endavant com avancem i quines decisions prenem un cop vist el que la gent que es va inscriure a Primàries Montornès ha decidit avui”.

També ha afirmat que el que volen portar a l’Ajuntament és “una democratització profunda de la institució, apropar-nos a la gent no només pel color i poder donar també resposta a tothom”.

Mondaray va arribar a Montornès fa 34 anys, "temps suficient per veure’l transformar-se, en ocasions no tan bé com m’hauria agradat", explica Mondaray en el seu perfil de candidat. El candidat de Primàries és mestre de primària i ha estat vinculat al món cultural, ha fet teatre i ha cantat a la coral de la Lira a més de col·laborar amb la Remençada. Aquesta no és la primera incursió de Mondaray en la política municipal ja que durant sis anys va ser regidor a l’Ajuntament amb el grup municipal d'ICV-EUiA. "Sóc d'esquerres, no milito en cap partit tot i que sí que faig política", diu.

Votació amb poca diferència

La diferència de vots entre candidats ha estat molt petita, entre el primer i el segon només un vot de diferència i amb la tercera persona només set vots. Aquest marge referma, segons els membres de la plataforma, la idea de sentit d’equip que des de Primàries Montornès afirmen que tenen.

Un cop feta la votació i durant els propers dies s’han de reunir per acabar de confeccionar la llista i els punts que conformaran el programa electoral. Posteriorment, es faran assembles obertes per recollir propostes, votar i aprovar el programa electoral amb totes les persones de Montornès inscrites al web primariescatalunya.cat que hi vulguin participar.

Sense candidatura unitària

Per altra banda la idea de formar una candidatura unitària independendista amb els altres partits del municipi, de moment, no es farà efectiva després de vàries reunions entre Primàries Montornès, ERC i Junts Per Montornès.

Des d’ERC afirmen que s’han reunit diverses vegades amb Primàries Montornès i no han arribat a cap acord ja que aquests no es volien presentar a una candidatura unitària sota el nom d’Esquerra Republicana. Tot i així, des d'ERC estan oberts a propostes i reunions amb qualsevol entitat del poble que vulgui formar part de la seva candidatura.

Per part de Junts per Montornès també afirmen que des de les primeres reunions no va haver acord entre els diferents partits i que la candidatura unitària no es tirarà endavant.

Edicions locals