Joves estrangers tutelats s'entrenen als clubs d'atletisme de Mollet i Montornès

Els joves es preparen per participar en la Mitja Marató de Granollers

Societat, Esports

Joves estrangers tutelats s'entrenen als clubs d'atletisme de Mollet i Montornès
Joves estrangers tutelats s'entrenen als clubs d'atletisme de Mollet i Montornès

ACN

Amb el nom de La Mitja Acull, els departaments de Presidència i Afers Socials han arribat a un acord perquè joves estrangers que arriben al país sense la companyia de cap adult –els malanomenats mena– que han començat a practicar atletisme, participin en la Mitja Marató de Granollers, en la modalitat de cinc quilòmetres, que tindrà lloc diumenge 24 de febrer.

L'objectiu del projecte és procurar la inclusió social mitjançant l'esport de base; construir una xarxa de suport als joves amb entitats esportives i persones de l’entorn; desestigmatitzar el col·lectiu, i promoure els hàbits saludables entre els nois. Per la secretària d'Infància, Adolescència i Joventut, Georgina Oliva, és un projecte de ''sensibilització social'' que facilita ''la integració'' dels joves, ''en el municipi i en els clubs''.

La Federació Catalana d'Atletisme s'encarrega de la recerca dels clubs i entitats esportives i dels entrenadors mentre que la secretaria general de l'Esport i de l'Activitat Física proporciona material als nois i gestiona l'assegurança i el transport. Afers Socials coordina la participació dels joves, els centres i les entitats que les gestionen. En paral·lel, els ajuntaments dels municipis afectats faciliten els espais.

De moment, una trentena de nois de nou centres ja s'entrenen a les instal·lacions del Club Atlètic Montornès, el Centre Atlètic Laietana, el CN Banyoles, el Club Atletisme de Mollet, el Club Atletisme Canet, el Club Atlètic de Vic, la Unió Atlètica de Lleida i la Unió Atlètica Montsià. També s’estan tancant acords amb altres clubs i centres per fer extensiva la pràctica de l’atletisme, ja que hi ha més nois interessats.

El secretari general de l’Esport i de l’Activitat Física, Gerard Figueras, ha destacat la funció integradora de l'esport i ha valorat el fet que La Mitja faci un ''pas endavant'' per facilitar la integració d'aquests joves a la societat a través de l'esport. Per Figueras és una experiència pionera que han de poder ''copiar'' altres esports.

Per la seva banda, Oliva ha afegit que ''la integració social a través de l'esport i la transmissió de valors com l'esforç'' millora el procés d'autoestima dels joves i els va bé per ''refer-se de situacions traumàtiques''.

Edicions locals