Neix Montornès en Comú, marca amb què José Montero es presentarà per revalidar l'Alcaldia

Els comuns prenen el relleu de la coalició formada per ICV i EUiA

Política

Neix Montornès en Comú, marca amb què José Montero es presentarà per revalidar l'Alcaldia
Neix Montornès en Comú, marca amb què José Montero es presentarà per revalidar l'Alcaldia

La coalició d'ICV-EUiA de Montornès ja ha fet el pas i s'ha constituït com el Comú de Montornès, l’agrupació local de Catalunya en Comú, amb què l'actual alcalde, José Montero, es presentarà com a cap de llista per revalidar el càrrec.

Divendres pssat, l’Assemblea de Montornès va votar a favor la proposta política i de direcció presentada per liderar el grup local al municipi per 48 vots a favor, 3 abstencions i 13 vots en contra. Així doncs, amb el vot favorable del 75% de les persones assistents a l’assemblea i inscrites a Catalunya en Comú va quedar constituït Montornès en Comú, que haurà de ser ratificat pel Consell Nacional de Catalunya en Comú per acabar de formalitzar-se.

En el cas de Montornès del Vallès, els comuns suposen la transició de l’espai de la coalició entre Iniciativa per Catalunya Verds i Esquerra Unida i Alternativa, que treballen conjuntament des del 2003, cap al Comú local. Montornès en Comú serà la marca amb què la formació concorrerà a les eleccions municipals del 26 de maig, "recollint el millor de la tradició i els resultats de la coalició
d’ ICV-EUiA, una herència que serà present a tots els actes i materials de campanya", expliquen els comuns.

L’organització treballa per configurar la candidatura que encapçalarà José Montero i que se sotmetrà pròximament a un procés de primàries. També s’està fent balanç del mandat i treballant en el programa electoral que s’obrirà a la participació de la ciutadania.

La co-coordinació de la candidatura a la comissió política de Montornès en Comú està
formada per José Montero i Mar García, actual regidora de l’Ajuntament de Montornès.
García també s’encarregarà de la secció Feminismes juntament amb Laia Morente, que
liderarà Comunicació. El regidor Jordi Delgado portarà Organització i Finances.
L’equip del Comú local el completen Marina Sánchez, Juan José Fernández, Abel
Navarro, Juan Ángel Moreno, Emilio Sánchez, Manolo González, Pedro Hernández i
Daniel González.

La sessió va comptar amb la presència d’Agnès Petit, responsable de Municipalisme i Polítiques Municipals de Catalunya en Comú, que va conduir el procés de constitució i la validació del resultat de la votació.

Edicions locals