Experts defensen la viabilitat de les pensions públiques en un acte a Can Saurina

Acte amb la diputada d'En Comú Podem, Aina Vidal, i el portaveu de Marea de Pensionistes de Catalunya, Ramon Franquesa

Societat, Economia

Ramon Franquesa i Aina Vidal, els ponents
Ramon Franquesa i Aina Vidal, els ponents | Juanjo Bermejo

La Comissió de Jubilats i Pensionistes de Montornès va convidar dijous a Can Saurina dos ponents que van defensar la viabilitat del sistema públic de pensions. Els conferenciants van ser la diputada d'En Comú Podem, Aina Vidal, i el portaveu de Marea de Pensionistes de Catalunya i professor d'Economia Mundial a la Universitat de Barcelona, Ramon Franquesa.

Unes 90 persones es van reunir a Can Saurina en una xerrada en què es va analitzar la situació actual del sistema de pensions públiques a l'Estat. Segons Vidal, "la viabilitat d'un sistema públic de pensions, garantista i suficient és possible; és una qüestió de voluntat política", deia la diputada en declaracions a Ràdio Montornès. Vidal afegia que per fer-ho possible "les pensions han de ser un element central, per exemple, als Pressupostos Generals de l'Estat, cosa que a dia d'avui no ho acaben de ser".

FOTO: Juanjo Bermejo

En aquest sentit, Vidal opinava que el sistema actual de pensions està "amenaçat" perquè està patint "polítiques de retallades i perquè hi ha partits polítics que no les defensen".

La diputada també denunciava els "interessos de les entitats bancàries per fer negoci amb els plans de pensions" i defensava les mobilitzacions al carrer per continuar fent pressió.

Aquesta ha estat una nova acció de la Comissió de Jubilats i Pensionistes de Montornès. El seu portaveu José Vizarro valora molt positivament la xerrada i apunta que el col·lectiu està plantejant realitzar una manifestació pels carrers de Montornès en defensa de les pensions públiques.

Edicions locals