Cecilia Sobral liderarà Podem Montornès

La candidata va entrar en contacte amb Podem arran de la seva lluita animalista

Política

Cecilia Sobral
Cecilia Sobral

Montornès del Vallès

Tot i que encara no s'ha tancat de forma definitiva la llista de Podem Montornès, hi ha una cosa que és segura: Cecilia Sobral serà la cap de llista de la formació.

Després d'un llarg periple per conformar un partit municipal propi, sembla que la llum al final del túnel arriba per a Podem Montornès. Si tot va com esperen des del cercle, dissabte que ve, data en què s'acaba el període d'aportar avals a la direcció de Podem Catalunya, la formació lila local estarà en disposició de tancar la seva llista per presentar-se a les pròximes eleccions del maig. Serà entre l'1 i el 5 de febrer quan la llista haurà de ser votada de forma telemàtica per obtenir el vistiplau definitiu.

Segons ha confirmat la mateixa Sobral, en la llista, conformada per 17 persones, es barrejaran afiliades a Podem i altres independents que, "malgrat no estar dins del partit, donen suport a la candidatura".

Actualment el consistori està governat, des del 2011, per una majoria d'ICV-EUiA. L'any 2015, la formació d'esquerres va aconseguir augmentar en 450 els seus votants i mantenir la majoria absoluta. Així doncs, el resultat de la formació lila el 26-M és incert no només perquè serà la primera vegada que es presenta a unes eleccions locals, sinó també perquè tindrà com a principal oponent una consolidada majoria d'esquerres.    

De l'animalisme a Podem

Cecilia Sobral va néixer a l'Argentina. Filla de mestres, des de sempre ha estat relacionada amb la lluita social. Els anys 90 va migrar cap a l'Estat espanyol per establir-se definitivament a Catalunya el 2005, en plena crisi econòmica argentina. Actualment Sobral treballa en tasques de logística al sector de la indústria.

Amant dels animals, el seu primer contacte amb la lluita social a Catalunya va produir-se fa quatre anys quan després de denunciar una escena de maltractament va entrar en contacte amb Podem Montornès. Sobral explica que un policia va actuar violentament contra dos animals i que ella ho va denunciar a l'actual alcalde. "Tot i que va ser cordial va ser una reunió buida", recorda la cap de llista de Podem Montornès.

Edicions locals