Els veïns decidiran el nou ús del camp de futbol de Montornès Nord

Està previst que a l'abril es faci públic el projecte definitiu sorgit del procés participatiu

Societat

Els veïns decidiran el nou ús del camp de futbol de Montornès Nord
Els veïns decidiran el nou ús del camp de futbol de Montornès Nord

El pròxim mes d'abril es farà públic el projecte definitiu que es desenvoluparà a la parcel·la de l'antic camp de futbol de Montornès Nord. Abans, hauran de passar dos mesos durant els quals l'Ajuntament convidarà els veïns del municipi, especialment els del mateix barri, a participar en unes sessions obertes organitzades amb l'objectiu que aportin propostes per donar un nou ús a l'espai.

Precisament aquest dijous es va portar a terme una sessió a l'Espai Cultural Montbarri per "presentar el procés participatiu per reactivar els usos de l'antic camp de futbol de Montornès Nord", com va explicar Marta Pérez, tècnica del Pla d'Intervenció Integral de Montornès Nord. L'actuació forma part d'aquest pla i "està inclosa en l'apartat de la sostenibilitat i el desenvolupament urbà", com va apuntar Pérez.

L'alcalde, José A. Montero, per la seva banda, va assegurar que la pretensió és que el projecte que s'executi esdevingui "un espai emblemàtic per al barri, amb usos adreçats a les diferents generacions". Per fer-ho, "la voluntat és decidir entre tots els veïns què fer", i "anirem a parlar directament amb la gent gran, els joves, els instituts i amb els grups organitzats del barri".

D'aquesta manera, "el nou espai naixerà amb un valor afegit, i és que el resultat serà una mica de tots", segons Montero.

Quant a la decisió final, cal destacar que l'àrea en la qual es treballarà no és exclusivament la zona del camp de futbol, sinó que va més enllà i abasta una parcel·la d'uns 17.000 m2, i per això es poden portar a terme diverses actuacions. "És un espai enorme que pot recollir vàries propostes per satisfer als diferents grups de la societat", va assenyalar Montero.

Objectiu: crear un espai emblemàtic per al barri

Un dels tècnics encarregats del procés participatiu explica que ja treballen per resoldre la següent pregunta: "Com fem perquè aquest espai torni a ser emblemàtic per al barri?". El procés va engegar el mes d'octubre, amb una primera anàlisi urbanística. Al novembre, es van fer les primeres xerrades amb els tècnics municipals i els polítics per parlar sobre l'espai. I després de la presentació de dijous, el febrer i març tindran lloc els tallers per recopilar propostes i debatre-les. Tot seguit, serà el torn perquè els tècnics redactin un informe que reculli totes les opinions i d'allà sorgirà la proposta definitiva, que es coneixerà a l'abril.

Edicions locals