Els nous contenidors de càrrega lateral de Montornès es col·locaran després de les eleccions

El ple municipal del passat 20 de desembre va aprovar la nova adjudicació del servei de neteja viària, que gestionarà CLD

Societat

Finalment, els nous contenidors de càrrega lateral que s'havien de col·locar a finals del 2018 no estaran disponibles fins passades les eleccions. L'Ajuntament va formalitzar al novembre el contracte de renovació de contenidors amb l'empresa adjudicatària, Ros Roca, SA, però no es farà el canvi de sistema fins, com a mínim, al mes de juny.

Segons el regidor delegat de l'Àrea de Territori de Montornès, Juan José Fernández, s'han modificat els terminis "perquè no se'ns acusi d'electoralistes".
Aquest canvi de sistema afecta directament al nou contracte del servei de neteja viària, l'adjudicació del qual es va aprovar el passat 20 de desembre al ple ordinari amb els vots a favor del govern –ICV-EUiA– i els vots en contra de l'oposició –PSC, ERC, PP i PDeCAT–; Cs no hi va assistir. L'empresa que s'ha fet amb el concurs és Corporación CLD, la mateixa que presta el servei al municipi des del 2012.

El contracte aprovat té un import total de 4.235.342 (IVA inclòs) per tres anys, i la modificació principal arran dels nous contenidors és que la recollida es pot fer amb només una persona, el conductor, perquè es fa de manera automàtica. Fins ara, es feia amb tres operaris, i aquests dos treballadors passaran a fer tasques de neteja viària.

El regidor de Territori també apunta que es passarà "de 60 zones de reciclatge a 84 illes completes". D'aquesta manera, arreu del municipi on hi hagi contenidors hi haurà illes completes, ja que "això facilita el reciclatge".

Entre les novetats, Fernández també destaca "una campanya de 40.000 euros per identificar l'ADN de les caques dels gossos" per poder multar els propietaris que no recullen els excrements de les seves mascotes. A més, hi haurà un servei de recollida de poda un cop per setmana, de manera gratuïta per als veïns, amb l'ús d'unes saques que repartirà el consistori.

Descontentament amb CLD

Sobre CLD, l'empresa a qui s'ha tornat a adjudicar el servei, hi va haver diverses queixes en el ple. Josep Maria Lecina (PDeCAT) va afirmar que "durant tot el mandat hi ha hagut una insatisfacció amb l'empresa". Miguel Ángel Alvarado (PP), en la mateixa línia, va apuntar que "s'ha demostrat que el control a l'empresa no és el més idoni". I Eva Díaz (PSC) va qüestionar que "com és possible que una empresa que no aporta satisfacció i que no ens agrada guanyi el concurs?".

El regidor de Territori, però, apunta que "no tenim un problema important amb l'empresa", tot i que l'Ajuntament els ha sancionat un parell de vegades per no substituir algunes de les baixes que han patit. I per oferir un millor servei, "hem doblat el pressupost i afegim dues persones més a la neteja viària", conclou Fernández.

Denúncia a dues inspectores

Joffre Giner (ERC), per la seva banda, va assegurar que aquest nou contracte és "un gran avenç", però hi va votar en contra per "l'expedient sancionador iniciat per la cessió il·legal de treballadors de CLD a l'Ajuntament de Montornès". Fernández, però, va dir que la denúncia era "contra dues treballadores que porten 12 anys treballant-hi". Concretament, "un sol delegat sindical de CCOO ha denunciat les dues inspectores per fer tasques que no surten en el contracte". En cap cas es denuncia que estiguin contractades "de manera irregular", sinó que "discuteix les tasques que realitzen i de qui han de rebre les ordres".

Nou contracte per a la neteja escolar

El passat mes de desembre també es va formalitzar el nou contracte del servei de neteja d'edificis municipals i escoles de Montornès, amb La Bruixa Neteges i Manteniments, SL, per 1.620.000 € (IVA inclòs) i una durada de dos anys. Entre les tasques a realitzar, l'empresa es compromet a fer 10 hores de neteja setmanals a les escoles i 12,5 hores setmanals a l'Escola Bressol. En total, 62,5 hores que es portaran a terme amb la contractació de tres operaris nous.

Edicions locals