Montornès incorpora 98 persones al mercat laboral amb el DIL Barri Olimpia

El dispositiu d'inserció laboral enguany ha atès 289 aturats, dels quals un 34% han trobat feina

Economia

Montornès incorpora 98 persones al mercat laboral amb el DIL Barri Olimpia
Montornès incorpora 98 persones al mercat laboral amb el DIL Barri Olimpia | Ramon Aguilar

Ramon Aguilar

El Dispositiu d’Inserció Laboral (DIL) Barri Olimpia del 2018 va celebrar la seva cloenda el passat dijous 20 de desembre a la Sala d’Actes de l’Ajuntament de Montornès. Aquest any s’han presentat 289 persones al pla ocupacional de les quals el 34% s’han incorporat al mercat laboral (55 dones i 43 homes).

L’ocupació d’aquest pla per sectors empresarials ha estat encapçalada pel sector serveis (39), seguit de la logística (20), el medi ambient (12), la construcció amb 11, l’hostaleria (7), el comerç (5), el transport (1), el sector agrícola (1), l'educació (1) i l'administració pública (1).

Segons l’alcalde de Montornès, José Antonio Montero, aquest pla ha sigut una de les mesures que “ha contribuït a la reducció de l’atur” d’aquest passat novembre, però amb una taxa del 13,4% l’alcalde assumeix que no han complert la baixada de la desocupació que des del govern municipal volien. “Ens alegra que les dades de l’atur disminueixin, però per a nosaltres la xifra continua sent elevada”, afirmava Montero.

L’atur és una de les preocupacions més importants per al consistori ja que Montornès continua sent el municipi amb la taxa de desocupació més alta del Baix Vallès i el segon a la comarca per darrera de Canovelles.

La crisi econòmica va obligar a idear maneres de solucionar la desocupació tan alta de la ciutat i és per aquest motiu que des del 2012 existeix el DIL Barri Olimpia, a Montornès Nord.

El DIL és una ajuda que ofereix l’ajuntament per tal de pal·liar l’efecte de l’atur i així donar l’oportunitat a aquelles persones que ja sigui per edat o per estudis, no poden accedir al mercat laboral. A més, el DIL també pretén adequar els perfils professionals a les necessitats del teixit industrial de l'entorn. El dispositiu es finança amb els recursos obtinguts del Servei d'Ocupació de Catalunya a través del programa Treball als barris.
Els alumnes assistents a la cloenda van exposar també la seva experiència mentre estaven a les classes. Un d’ells era l’Antonio Martínez de 50 anys, un home que havia perdut l’esperança de trobar feina però que ara, gràcies al DIL l’ha pogut recuperar. L'Antonio recalcava que és molt important aconseguir formació per tal de poder ser un candidat adient al que busquen les empreses.

En finalitzar l’acte es va fer l’entrega de diplomes a cada participant del DIL a més de la fotografia de rigor amb els grups de formació d’auxiliar de la llar, català, gestió de residus, gestió de magatzem i el curs de carretillers.
Les actuacions formatives i les pràctiques han comptat amb la col·laboració de les empreses Carrefour, A3, Suara, El Corte Inglés, CDL, Interdomicilio, Hidralair, CBF Navarro, Intertransit, Caprabo, CESPA, SEUR, Clarel, Hotel Augusta i el Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Oriental.

Edicions locals