Primàries Montornès vol presentar llista al 26-M encara que no arribi a acords amb ERC i JxCat

La plataforma independentista farà les votacions obertes per triar el seu cap de llista el proper 2 de febrer

Política

Ricard Gil, Maria Rosa Vinyallonga i Jordi Ollé, dimecres a Can Saurina
Ricard Gil, Maria Rosa Vinyallonga i Jordi Ollé, dimecres a Can Saurina | Ramon Aguilar

Ramon Aguilar

La plataforma independentista Primàries Montornès pretén presentar una candidatura pròpia a les municipals del 26-M encara que no arribi a acords per concórrer amb una llista conjunta amb ERC i Junts per Montornès. En un acte celebrat dimecres a Can Saurina, Primàries Montornès va donar a conèixer la seva candidatura. Per al col·lectiu, "la república comença al territori" i és per això que triaran els seus candidats a través de la participació ciutadana el 2 de febrer.

Per explicar què és Primàries com a concepte un dels seus fundadors  i adscrit a l’ANC, Jordi Ollé, va informar que aquesta nova plataforma és una estratègia a la qual els partits independentistes es poden sumar per tal d’assegurar com a mínim la representació en tots els territoris de Catalunya. A més, en aquells municipis on les forces independentistes han tingut bons resultats, "podria ser factible arribar a l’alcaldia ja que es recolliria el gruix de vots sense fragmentar", asseguraven.

Els ponents van remarcar que a Montornès, tenint en compte els resultats del 21-D i comparant-los amb les últimes eleccions municipals de 2015, la força de l’independentisme ha passat de gairebé uns 900 vots fins a arribar als més de 2.600 votants a la ciutat. Tot i així, Maria Rosa Vinyallonga va evidenciar que històricament “el votant independentista sempre ha tingut un nivell d’abstenció molt alt a les municipals” i assegurava que si no es perdessin aquests vots en els pròxims comicis “la república tindria assegurada ser segona força a l’Ajuntament”.

El punt clau per a Primàries Montornès és el d'inscriure els partits independentistes de la ciutat en el moviment per tal de sumar tots aquests votants i poder aconseguir un objectiu històric, com és el d'arribar a ser l’oposició del municipi, però el que "espanta als partits clàssics", segons Primàries, és la votació oberta del cap de llista i d’aquelles persones que completen la candidatura. Segons Ricard Gil a nivell municipal encara no es descarta sumar al projecte JxMontornès i ERC Montornès ja que es troben en converses per poder-ho fer possible, tot i que ambdues forces ja han fet públics els seus candidats, Sergi Asensio i Joffre Giner, respectivament.

Tot i aquesta voluntat d’entesa, si al final els partits independentistes descartessin presentar-se sota el paraigües de Primàries això no faria que la candidatura es retirés de les municipals, ja que no veuen perill de restar la representació republicana i serien "una opció més per aquells votants que no estan d’acord en l’estratègia de partits clàssica".

Noms del Comitè Electoral

Després de la sessió de presentació els presents adscrits com a votants de Primàries Montornès van aprovar les cinc persones que ocuparan el Comitè Electoral i que faran complir el reglament de les votacions a cap de llista el 2 de febrer. Els encarregats són Maria Rosa Vinyallonga, Pere Ventura, Joan Torra, Joan Mateu i Esperanza Valls.

Edicions locals