Montornès estrena el consell d'empreses amb l'objectiu de reduir l'atur al municipi

El govern local demana als industrials que s'impliquin en la millora de la mobilitat amb transport públic dels treballadors

Economia

Montornès estrena el consell d'empreses amb l'objectiu de reduir l'atur al municipi
Montornès estrena el consell d'empreses amb l'objectiu de reduir l'atur al municipi | Ramon Aguilar

Ramon Aguilar

L’Ajuntament de Montornès celebrava dimarts la primera sessió del Consell d’Empreses impulsat pel govern municipal, una reunió per tal de donar a conèixer els punts de desenvolupament proposats per a l’any vinent.  

El principal objectiu d’aquest nou òrgan municipal és el de reduir la taxa d’atur, que al novembre era d'un 13,79%, amb el foment de la formació dels treballadors i la promoció de l’economia local. “Amb un procés de formació que ajudi tant als treballadors que són en actiu com aquells que estan a l’atur generarem un gruix de treballadors formats per a les empreses”, comentava el regidor d’Ocupació, Promoció Econòmica i Comerç, Jordi Delgado.

Una altra línia d’actuació d’aquest consell és la promoció de l’economia local, ajudant al desenvolupament i les necessitats de cada empresa. En aquest sentit, Delgado destacava que hi ha hagut “una davallada del sector comercial a la ciutat” i que s’havia d’optar per una “economia circular” que permetés ajudar a l’autogestió del municipi.

Per últim, el regidor d’Ocupació va voler conscienciar les empreses presents en la trobada, com Henkel i El Corte Inglés entre d’altres, sobre la sostenibilitat i sobretot la reducció de les partícules contaminants a zones de polígons industrials. Per fer-ho, seria necessari potenciar el transport públic, per exemple, ajudant els treballadors a accedir amb autobusos llançadora a l'estació de tren de Montmeló ja que, segons Delgado, a les hores punta “les línies regulars de transport públic no són suficients”.

L’alcalde, José Antonio Montero, va recalcar que Montornès, com tots els altres municipis del Vallès Oriental, pateix les exposicions contaminants i va reivindicar que “les solucions mediambientals són necessàries i han de complir les demandes dels ciutadans”. Amb tot, recordava que, des dels anys 70, els ciutadans han anat reclamant una línia de Rodalies al municipi que el govern municipal ja està proposant novament a Foment per tal de fomentar el transport públic.

Empreses per la sostenibilitat

En la reunió es van donar a conèixer dues empreses de l'àmbit de la sostenibilitat i la cura amb el medi ambient que treballen a la zona del Vallès. Una d’elles és Zago Automotive, amb seu a Montornès, que s’encarrega d’adaptar vehicles contaminants dièsel en vehicles amb etiqueta ECO mitjançant una entrada de Gas Natural al motor de propulsió, reduint així la contaminació atmosfèrica.

EMobike és l’altre empresa que ha volgut presentar el seus projectes en la trobada i que vol potenciar la mobilitat en vehicles elèctrics com motocicletes i bicicletes per tal de reduir l’emissió de gasos contaminants.

La trobada del Consell d'Empreses va tenir lloc a l'Ajuntament i va comptar amb una quarantena d’empresaris locals i representants sindicals.

Edicions locals