Can Saurina acollirà la presentació de Primàries Montornès

L'acte comptarà amb la presència del secretari nacional de l'ANC, Jordi Ollé

Política

Can Saurina acollirà la presentació de Primàries Montornès
Can Saurina acollirà la presentació de Primàries Montornès

El col·lectiu independentista Primàries Montornès farà la seva presentació oficial el proper dimecres 19 de desembre a les 19 h a Can Saurina. A l'acte, entre d'altres, hi assistirà Jordi Ollé, secretari nacional de l'ANC i coordinador del moviment Primàries Catalunya.

Primàries Montornès, que compta amb l'aval de l'ANC de Montornès, s'emmarca en el moviment Primàries Catalunya, una proposta de l’Assemblea Nacional Catalana, Primàries Barcelona i Primàries per la República, que han impulsat llistes obertes amb la voluntat d'"aconseguir el major nombre d’alcaldies independentistes i incrementar el suport a la República Catalana als ajuntaments de tot el país", apunten des de la plataforma.

Amb aquest objectiu, a Montornès ha tirat endavant la iniciativa un grup de gent del municipi, sense vinculació política els uns i d'orígens polítics diversos els altres. En aquest sentit, dues de les cares visibles de Primàries Montornès seran Maria Rosa Vinyallonga, exregidora d'ICV-EUiA al govern de José Antonio Monterno, i Ricard Gil, de l'ANC, que faran funcions de portaveus. Primàries Montornès s'ha aplegat amb l'objectiu d'impulsar "una candidatura unitària, integradora, d'objectiu compartit, col·laborativa, inclusiva, transversal i regeneradora que aplegui el vot republicà", asseguren des del col·lectiu.

La plataforma ja compta amb 120 votants inscrits, i els responsables esperen superar els 200. "Tenim les primeres persones disposades a fer-se candidates i candidats els propers dies, que podran apuntar-se al final de l’acte de presentació, tot i que fins el 18 de gener hi ha temps per apuntar-se", expliquen des de Primàries Montornès.

Durant l'acte de presentació, també s'explicarà l'estat de les converses amb ERC Montornès i Junts per Montornès en el sentit de crear aquesta candidatura independentista unitària.

Edicions locals