Dotze famílies treballen per engegar uns habitatges cooperatius a Montornès

Els pisos estarien al solar del carrer Vallromanes amb el carrer Lleida

Societat

L'Ajuntament de Montornès continua treballant per engegar una promoció d'habitatge cooperatiu al municipi. Actualment ho fa amb 12 nuclis familiars, que ja s'hi han mostrat interessats i amb qui s'ha format un grup de treball per crear i constituir una cooperativa que posteriorment construeixi un bloc de pisos al solar del carrer Vallromanes amb el carrer Lleida.

Per fer-ho, l'Ajuntament compta amb l'assessorament de La Dinamo i l'Ateneu Cooperatiu del Vallès Oriental. El projecte contempla la possibilitat de construir un màxim de tres edificis a la zona, constituïts per unes 12 unitats familiars cadascun. D'aquesta manera, tot apunta que almenys una promoció d'habitatge cooperatiu sí que podrà tirar endavant.

La segona reunió de treball per a la constitució de les cooperatives està prevista per a abans de Nadal, i a partir del gener es faran trobades periòdiques amb l'objectiu, a més de tirar endavant el projecte, de sumar més gent que hi pugui estar interessada, fins a un màxim de 36 unitats familiars. Fer els tres edificis d'una tacada abaratiria costos i, per això, es destaca la voluntat d'arribar a més ciutadans. Els participants no hi entrarien a viure fins d'aquí a almenys dos anys.

Edicions locals