Montornès ampliarà el parc públic d'habitatge amb cinc nous pisos

Fins ara n'hi havia sis a Montornès Nord, i aquests nous també estaran estaran situats en el mateix barri

Societat

| Ajuntament de Montornès

L’Ajuntament de Montornès ampliarà el parc públic d'habitatge amb cinc nous pisos per a lloguer social –fins ara n'hi havia sis–. Està previst que a principis d'any vinent adquireixi els cinc habitatges, que estaran situats al barri de Montornès Nord, on ja hi són els sis primers. L'Institut Català de Finances finançarà l'adquisició i la rehabilitació dels pisos, i l'Agència Catalana de l'Habitatge es farà càrrec dels interessos.

Per la seva banda, el regidor d'Habitatge, Jordi Delgado, explica que "la Generalitat ha interceptat un paquet de 70 pisos d'entitats financeres, que es volien vendre a fons voltors". Ho ha fet exercint el dret preferencial que té sobre els pisos que les entitats financeres venen a altres bancs. La Generalitat, però, ha apostat per cedir aquest dret sobre els pisos als diferents ajuntaments.
De la setantena de pisos oferts a Montornès, des del consistori es va mostrar interès per 35 "per la seva viabilitat", com diu Delgado.

Alguns d'ells estan buits, d'altres tenen una ocupació tolerada per l'entitat financera cap a les persones a qui prèviament havia desnonat, i també n'hi ha que estan reservats per a la Mesa d'Emergència –per a persones amb risc de perdre l'habitatge habitual–.

De tots aquests, l'Ajuntament de Montornès ha fet un cribratge i se'n quedarà cinc –tot i que en podrien ser més en un futur–, que s'oferiran en lloguer per als joves montornesencs. A més, se'n reserva un d'adaptat per a la gent gran.

Delgado afirma que "les obres de rehabilitació s'iniciaran a l'estiu", amb l'objectiu que es pugui entrar a viure a finals del 2019, probablement al novembre.

Primera promoció acabada

L'Ajuntament ja va adquirir l'any passat sis pisos a Montornès Nord per al parc públic de pisos per a necessitats de lloguer social i d’habitatge. Cinc d'ells van ser per a joves d'entre 18 i 35 anys, amb contractes de lloguer d'una durada de 3 anys, prorrogables any a any a un màxim de 3 anys més. Unes condicions molt semblants a les que tindran els nous pisos.

En aquell cas, la rehabilitació dels pisos es va fer amb plans d'ocupació. Tanmateix les pròximes actuacions es trauran a concurs amb una licitació, fet que, segons comenta Delgado, "redueix temps d'execució" i és "un procés més ràpid".

Edicions locals