Agafant forces a la paella per a l'aplec de Sant Sadurní

Diumenge es batejaran els nous petits membres del Ball de Diables i Drac

Cultura

Agafant forces a la paella per a l'aplec de Sant Sadurní
Agafant forces a la paella per a l'aplec de Sant Sadurní | M.M.

La 23a paella popular de Sant Sadurní, a la plaça Pau Picasso, és un dels actes que més gent aplega a la festa de tardor. I ha estat la prèvia a l'aplec de Sant Sadurní que ha omplert els carrers de Montornès amb la cercavila del Drac Ceballot i la cremada a la plaça de l'Església de Sant Sadurní.

Estava previst que la jornada acabés amb un espectacle de música tradicional a l'església en honor al patró, amb música medieval tocada en formació de tres quartans –flabiols, sac de gemecs i tarotes– i amb l'acompanyament dels tabals.

Pel que fa a aquest cap de setmana, el plat fort se l'endurà el correfoc de dissabte (18 h), que anirà de la plaça Pau Picasso fins a la plaça Joan Miró. També destaca la cercavila de Sant Sadurní i el bateig dels petits diables: a les 11 h es farà la plantada del Drac petit, del Drac Ceballot i dels Gegants a la plaça Joaquim Mir, i es batejaran els nous membres de la colla infantil de Diables. Tot seguit, a les 11.30 h, arrencarà la cercavila, que acabarà a l'entorn de la plaça Pau Picasso.

La història també té un racó guardat a la programació. Aquest divendres (19 h) es presentarà el llibre número 9 de la Beca de Recerca Històrica 2014 – De la fàbrica al barri. Quan el carrer tornà a ser nostre. El moviment obrer i veïnal a Montornès del Vallès (1960-1980), obra d'Emilio José Sánchez, i es farà la lectura del veredicte de la concessió de la Beca 2018.

Dissabte (12 h), per la seva banda, tindrà lloc la visita guiada i teatralitzada Un tomb per la història de Montornès per conèixer els principals elements patrimonials del nucli antic del poble, alguns dels quals ja no existeixen. Serà a la plaça Joaquim Mir.

Edicions locals