L'AV del Centre renova la junta i manté la reclamació de la residència per a gent gran

Salvador Miralles ha estat escollit nou president de l'associació veïnal

Societat

Salvador Miralles ha estat escollit nou president de l'associació veïnal
Salvador Miralles ha estat escollit nou president de l'associació veïnal | AV Centre

La reclamació de la construcció del centre de dia i residència per a la gent gran al municipi continua sent una de les prioritats de l'Associació de Veïns del Centre, que el passat 16 de novembre celebrava a l'Escola Sant Sadurní la seva assemblea anual de socis. Durant la trobada es van escollir els integrants de la nova junta de l’entitat, que estarà encapçalada per Salvador Miralles com a nou president, Pedro Rebollo com a tresorer i Francisco Domingo com a secretari.

El nou president de l’associació explica que, sobre la demanda de l'equipament per a gent gran, el primer pas que farà la nova junta de l'associació “és demanar informació a l’Ajuntament per tal de saber si el projecte de centre de dia pot tirar endavant”, ja que el projecte d’equipament era un dels objectius estratègics que el govern municipal.

En aquest sentit, Miralles assegura que l'associació té plantejat un pla de lluita per tal de reclamar aquesta instal·lació i quan tinguin la informació del consistori la faran pública en assemblea.

Aquesta és una vella reivindicació de l'AV del Centre, que a principis d'any engegava una recollida de signatures per reclamar l'equipament. En total, es van recollir 2.500 firmes que es van lliurar a l'Ajuntament i al Parlament de Catalunya.

Un projecte aturat

La construcció del centre de dia i residència per a gent gran és un dels projectes que la crisi va deixar en un calaix. El 2008 la ciutat va presentar el projecte al Departament d’Acció Social i Ciutadania del govern de la Generalitat que preveia la creació de 78 places assignades a la residència i 35 del centre de dia amb un valor total d’uns 5 milions d’euros.

Al gener d'aquest any, l’alcalde de Montornès, José Antonio Montero, va declarar a Vallès Visió que si tot anava bé, les obres podien començar el 2019. Encara, però, no se sap si el projecte es farà aviat o no, però el pla d’estudi elaborat pel govern municipal fa dos anys va determinar que era un projecte massa car tant per a la ciutat com per als futurs residents del centre, que haurien de pagar entre 1.800 i 2.000 euros al mes per una plaça.
Ara, segons fonts municipals, el govern municipal s'està reunint amb els casals d'avis de la població per donar a conèixer en quin punt es troba el projecte i, en breu, es farà públic l'estat de la qüestió.

Reclamacions a la via pública

En el marc de l'assemblea, l'AV va fer una exposició fotogràfica amb instantànies en què es podien veure el mal estat d'alguns punts de la via pública.

Segons l'AV, aquestes són reclamacions que els veïns porten fent fa més de quatre anys a l’Ajuntament, unes imatges que han presentat al consistori perquè tinguin en compte l’estat urbà del municipi.

Edicions locals