L'aplec de Sant Sadurní és el plat fort de la festa del patró

Es farà una cercavila arreu del poble i un concert a l'església

Cultura

Esport, menjar, balls i tradicions populars s'ajunten dijous per celebrar el dia del patró de Montornès, Sant Sadurní.

Tot plegat arrencarà a les 11 h amb el campionat d'escacs de la modalitat partides simultànies, organitzat pel Club d'Escacs Montornès. I al migdia la Unió de Botiguers de Montornès muntarà la 23a paella popular. Els tiquets, a 4,50 euros, inclouen plat de paella, beguda i postres, i es poden comprar de manera anticipada a les botigues IKE, El Gato con Botas i Mogaverd. Totes dues activitats seran a la plaça de Pau Picasso.

També al matí, d'11 h a 13 h, tindrà lloc una ballada de sardanes. Durant la missa solemne de les 11 h en honor del patró, a l'Església de Sant Sadurní, la cobla Ciutat de Girona farà l'acompanyament musical, i a les 12 h la ballada serà a la plaça de l'Església.

Cercavila, cremada i concert

El plat fort, però, serà a la tarda, amb l'Aplec de Sant Sadurní, a càrrec del Centre d'Estudis de Montornès i el Ball de Diables i Drac de Montornès, i amb la col·laboració de l'Esbart Dansaire de Montornès. A les 18.30 h arrencarà la cercavila amb el Drac Ceballot acompanyat del Toll des de la plaça de la Font fins a l'església de Sant Sadurní, passant pels carrers Jaume Balmes, Palau d'Ametlla i Joan XXIII.

En arribar (19 h), es farà el ball de lluïment i la cremada a la plaça i el concert de l'Aplec amb El Toll dins l'Església. Es tracta d'un espectacle de música tradicional en honor al patró, amb música medieval tocada en formació de tres quartans –flabiols, sac de gemecs i tarotes– i la companyia dels tabals. Un pica-pica a la plaça (20 h) clourà el dia del patró.

Edicions locals