La inversió de la Diputació al Vallès Oriental durant aquest mandat és la més alta de la història

El president de l'ens supramunicipal, Marc Castells, visita el Consorci per a la Gestió de Residus

Societat, Política

Meritxell Budó, Marc Castells i Joan Daví, a la seu del Consorci
Meritxell Budó, Marc Castells i Joan Daví, a la seu del Consorci

La inversió que la Diputació de Barcelona a fet al Vallès Oriental en aquests tres anys de mandat és la més important de la història i suma 88,4 milions d'euros. El president de l'ens supramunicipal, Marc Castells ha visitat avui la comarca per posar en valor aquesta xifra i la tasca de suport de la Diputació als municipis.

De fet, en els darrers dos mandats la Diputació ha augmentat l'aportació al Vallès Oriental en un 90% respecte al de 2008-2011, quan la xifra inversora va ser de 46,47%. "Hem fet un salt al costat dels ajuntaments i de la ciutadania", assegura Castells, que apunta que la xifra d'aquest mandat encara serà més elevada. Actualment és ja lleugerament superior a la del període 2011-2015, de 88,3 milions.

Sota el lema de mandat Connectem, un dels eixos principals de l'actuació de la Diputació durant aquests tres anys ha estat el foment de l'ocupació, en què s'hi han invertit 11,6 milions d'euros. A més, Castells anunciava que la propera setmana s'aprovarà una nova inversió per tal que els ajuntaments creïn ocupació.

El president de la Diputació també destacava el programa d'atenció domiciliària de Teleassistència, que dóna cobertura a 7.526 persones del Vallès Oriental, així com el finançament de l'ens a les llars d'infants municipals, amb prop de 4 milions d'euros en aquests tres anys.

Programes extraordinaris

Castells també assegura que el Vallès Oriental és una de les comarques que més s'ha beneficiat dels programes extraordinaris, com és el cas del destinat a la millora de polígons industrials, en què l'Ajuntament de Granollers és un dels que rebrà ajuda per a la reforma del polígon Font del Ràdium, així com el programa d'ajut a la reforma i millora d'edificis singulars i elements patrimonials, per al qual Granollers ha rebut 60.000 euros per a l'edifici de Can Puntes i les Franqueses, 200.000 per a la rehabilitació dels porxos de la façana nord de l'edifici de l'ajuntament.

També a Montornès la Diputació va invertir 118.000 euros per al Castell de Sant Miquel i l'edifici de Pintor Mir; a Mollet, 152.000 euros per a la Casa Museu Abelló i el mateix Museu, i a Parets, 120.000 euros per Ca n'Oms i pel Casal de la Gent Gran.

"Hem fet aportacions esquitxant diferents ajuntaments i sectors", destaca Castells, qui també xifrava en 39 milions d'euros els crèdits que els ajuntaments han aconseguit a través de la Diputació, que ha subvencionat els interessos dels préstecs. "Som una eina transformadora, de municipalisme", concloïa.

Edicions locals