Més d'un centenar de joves trien les activitats juvenils del 2019 a Montornès

Entre les propostes més votades hi ha sortides durant l'estiu i la programació del nou centre juvenil

Societat

Més d'un centenar de joves trien les activitats juvenils del 2019 a Montornès
Més d'un centenar de joves trien les activitats juvenils del 2019 a Montornès | Ajuntament de Montornès

El Sorralet va acollir diumenge l'assemblea per triar les activitats juvenils que l'Ajuntament finançarà de cara a l'any 2019. En total, 110 joves van participar en les votacions de les propostes que s'emmarquen en el procés de pressupostos participatius de Joventut Kosmos i que tenen una partida de 20.000 euros.

De les 48 butlletes amb propostes vàlides recollides durant la primera part del procés participatiu (28 de joves de 12 a 16 anys i 20 de joves de 17 a 30) es van extraure les 24 que s'han debatut i votat. Finalment, se n'han aprovat 14, que els mateixos joves lideraran perquè es puguin executar.

Com a resultat de les votacions, es tiraran endavant vuit accions per a la franja de 12 a 16 anys que sumen un total de 8.000 euros. Entre les millor valorades en aquestes edats hi ha la realització de sortides durant l'estiu i una gimcana nocturna amb acampada. També es proposen tardes de música jove, sortides en bici, un campionat de videojocs i un espai de difusió sobre cultura japonesa. Al costat d'això es planteja mantenir activitats força populars com la baixada de carretons que es duu a terme per Sant Joan i la Holi Party de festa major.

Pel que fa a les propostes per a la franja d'edat de 17 a 30 anys, a les quals es destinaran 12.000, se n'han aprovat sis, entre les quals hi ha desenvolupar la programació del centre juvenil que es construirà a la Bòbila, la celebració de jornades d'oci alternatiu i un festival solidari. També es proposa reeditar projectes com la Mostra de curtmetratges Crispeta d'or, el túnel del terror i l'Urban Art Festival.

Edicions locals