Montornès contra la violència masclista

L’ajuntament ofereix nombroses activitats entre el 23 i el 25 de novembre

Societat

Agenda
Agenda

Montornès del Vallès

Sota el lema de "El Masclisme quotidià també mata. Fem visibles les violències masclistes", l'Ajuntament de Montornès ha organitzat diverses activitats pel Dia internacional contra la violència masclista del 25 de novembre.

El divendres a les 17.30 h es duu a terme la xerrada "Els jocs i les joguines no són sexistes i tu?" a càrrec de El Safareig on es debat sobre com pares i mares donen opcions als seus fills en l'espai lúdic. La xerrada es realitza al Centre Infantil Pintor Mir.

El mateix 23 de novembre a les 21 h la companyia Jungle Low Mask representa Gàbia a l'Espai Cutlural de Montbarri. Es tracta d'un espectacle d'expressió gestual i poètica on el públic acaba triant a quin costat de la violència vol estar.

El dissabte altre cop a l'Espai cultura Monbarri es pot assistir a l'espectacle de dansa "El meu príncep blau" amb el Ballet Imperial de la Reina Rosamunda a les 17.30 h. Aquest esdeveniment gratuït per a infants a partir de sis anys, "mostra els valors més importants de la feminitat".

A les 20.30 h està programada una acció artística col·lectiva en record de totes les víctimes de la violència masclista organitzada per la taula per la Igualtat de Montornès en col·laboració amb Ball de Diables i Drac de Montornès.

Els actes acaben el dia 25 amb les següents activitats. A les 11 h es realitza una passejada pels carrers de Montornès on al llarg del camí es trobaran diferents activitats per reflexionar. A les 12.30 h es duu a terme la lectura del manifest institucional contra la violència masclista i una performance a càrrec de Dona Cançó. Finalment, a les 18 h es projecta la pel·lícula "La teta asustada" al Centre d'Estudis de Montornès.

D'altra banda des del 23 de novembre al 20 de desembre a la Biblioteca de Montornès es pot veure l'exposició "Montserrat Abelló. Visc i torno a reviure" sobre la poeta catalana i la lluita dels moviments socials feministes dels anys 70.

Edicions locals