Primer aniversari de l'Esbart Dansaire de Montornès

L'entitat busca col·laboradors i voluntaris, així com pressupost

Cultura

Primer aniversari de l'Esbart Dansaire de Montornès
Primer aniversari de l'Esbart Dansaire de Montornès | Ajuntament de Montornès

Dijous 22 de novembre serà el primer aniversari de l'Esbart Dansaire de Montornès. Sense cap acte en concret per celebrar-ho, però sí amb dos objectius ben clars. "Busquem dansaires i col·laboradores, i busquem pressupost per fer-nos el nostre propi vestuari", explica la presidenta, Anna Boné.

Pel que fa a la primera, concretament cerquen persones de, com a mínim, 14 anys. Gent que si no vol ballar, que hi vagi a ajudar, "tot i que si vénen a ballar, molt millor", apunta Boné. A més de ballar, els membres de l'entitat poden ajudar en l'organització de tallers, a fer propaganda o a fer fotos dels assajos i dels esdeveniments. Ara mateix són cinc persones, i la presidenta assegura que a partir de vuit "es podrien fer moltes més coses". A mesura que hi hagi més gent a l'Esbart, es podran fer intercanvis, excursions i molta més germanor. "Volem ser una família i passar-nos-ho molt bé", diu Boné. L'entitat s'adreça principalment a tothom que vulgui "difondre la cultura catalana i li agradi molt ballar". La cultura dels esbarts dansaires, segons la presidenta, "no és gaire coneguda al municipi".

Pel que fa al segon objectiu, l'entitat fins ara treballa amb el vestuari que els cedeix l'Esbart Maragall de Barcelona. Però volen poder finançar la seva pròpia roba, i no haver-la de demanar, "perquè val molts diners i és molta responsabilitat".

Per la seva banda, l'Esbart també col·labora amb altres entitats del poble, com La Remençada o el Ball de Diables i Drac.

La gent interessada a formar part o conèixer l'Esbart Dansaire de Montornès s'hi pot posar en contacte a través de les xarxes socials o el correu electrònic esbartmontornes@hotmail.com. També hi pot anar directament als assajos dels divendres a la segona planta de l'Hotel d'Entitats (de 21.30 h a 23 h).

La pròxima ballada serà a l'Aplec de Sant Sadurní

La primera actuació de l'Esbart després de l'aniversari serà el pròxim dijous 29 en l'Aplec de Sant Sadurní. Una festa que, de fet, arrenca aquest diumenge (11.30 h) celebrant Santa Cecília al Sorralet. Hi haurà actuacions a càrrec dels alumnes de l'Escola Municipal de Música, Dansa i Aula de Teatre, amb la participació de corals i conjunts musicals, classe oberta de swing per a totes les edats i brindis de xocolata desfeta.

Edicions locals