'Llibres per cremar', a l'Espai Cultural Montbarri

Planteja una reflexió sobre el valor de la cultura

Cultura

No hi ha acord en cremar els llibres com a combustible per superar el fred
No hi ha acord en cremar els llibres com a combustible per superar el fred | Companyia Pyros

L'Espai Cultural Montbarri acull dissabte (20 h) l'obra de teatre Llibres per cremar de la companyia Pyros, dins del programa Montbarri, aixeca el teló.

Al pis del professor, amenaçat per les bombes i els trets dels franctiradors, i on es refugien el seu assistent Daniel i la Marina, estudiant d’últim any i amant del Daniel, en ple hivern i sense més combustible per cremar, la pregunta que es formulen tots tres personatges és tant o més perversa: "quin llibre és prou valuós per sacrificar un instant més d'escalfor?".

Només cal tibar del fil perquè les grans preguntes emergeixin de seguida: "quant val la cultura? Els principis cauen quan està en joc la supervivència?". No tothom està d’acord en cremar els llibres, però a mesura que passen els dies i que el fred estreny, els principis ètics trontollen i el triangle format pels tres personatges s’anirà enterbolint per la gelosia, els interessos, el poder i l’instint de supervivència.

Es tracta d'una obra escrita per la belga Amélie Nothomb sota el nom de Les Combustibles i que s'estrena a l'Estat de la mà de la companyia Pyros. Roger Batalla és el traductor del text, Blanca Bardagil la directora de l'obra i Ramon Vila, Paula Sunyer i Roger Batalla els actors.

Edicions locals