Montornès adjudica la construcció del futur centre juvenil per 798.000 euros

L'equipament es construirà al solar de la cantonada de l'avignuda Icària amb carrer del Molí

Societat

La unió temporal d'empreses formada per Mother Ship 2015, SL i Exnovo Rehabilitació i Restauració, SL serà l'encarregada de l'elaboració del projecte i l'execució de les obres de construcció del nou centre juvenil del municipi, que estarà ubicat a la zona de la Bòbila.

A finals d'octubre, el consistori formalitzava el contracte amb un preu de 797.998,99 euros amb IVA, una quantitat 42.000 euros inferior al preu de licitació. En concret, segons el contracte, la redacció del projecte tindrà un cost d'uns 27.500 euros i la construcció de l'edifici, uns 770.000 euros.

Equipament a la Bòbila

El futur centre juvenil estarà ubicat a la cantonada entre l'avinguda Icària i el carrer del Molí, al costat del Centro Cultural Andaluz, on actualment hi ha un solar de sorra amb porteries. La previsió és que el projecte pugui estar redactat en el termini d'un mes i mig des de la signatura del contracte –que es va fer el 30 d'octubre– i l'execució de l'obra es faria en quatre mesos un cop s'inicïin els treballs.

Segons el projecte licitat, l'edifici es construiria en dues plantes. A la planta baixa, de 252 metres quadrats, hi hauria una sala polivalent, d'uns 80 metres quadrats; un bar (52 m2); una sala de reunions (17 m2); el punt jove (17 m2) i dos porxos, un a cada banda de l'edifici, un dels quals es faria servir com a terrassa.

A la primera planta, de 247 metres quadrats, hi hauria sales: la més gran, d'uns 72 metres quadrats, estaria destinada a jocs; i dues d'uns 55 metres quadrats cadascuna, per a tallers i com a espai d'estudi. A més, disposaria d'una terrassa de gairebé 80 metres quadrats.

Projecte de mandat

El centre juvenil és un dels projectes destacats d'aquest mandat. La construcció va ser l'opció triada després que el consistori descartés la reforma d’edificis ja existents com el de Ca l’Espasell o Can Xerracan perquè no reunien les condicions necessàries per donar resposta a les demandes dels joves. El projecte es va dissenyar per respondre a les demandes dels 800 joves que van participar en el procés participatiu, en què van fer propostes per al nou espai.

Edicions locals