L'Oficina de Català commemora l'any Fabra

La Biblioteca acull el monòleg 'Pompeu Fabra, jugada mestra'

Cultura

L'obra és de la companyia Inútils mots -teatre de la paraula
L'obra és de la companyia Inútils mots -teatre de la paraula

La Biblioteca acull aquest dimecres 7 de novembre (18 h) la representació del monòleg Pompeu Fabra, jugada mestra, amb l'actor Òscar Intente. L'activitat està organitzada per l'Oficina de Català de Montornès com a part de la commemoració de l'any Fabra.

L'Oficina de Català de Montornès proposa un apropament al perfil d'aquest lingüista insigne amb una obra escrita i interpretada per Òscar Intente sota la direcció de Maria Pla, ambdós membres de la companyia Inútils mots -teatre de la paraula-. El monòleg presenta, a través de la metàfora del tennis, un Fabra esportiu, com a àrbitre creador de les regles que permeten, igual que en el joc, que la llengua funcioni com a eina d'ús comú en tots els àmbits.

Els testimonis i opinions de personalitats com Josep Pla, Salvador Espriu, Carles Riba, Joan Coromines, Joan Fuster o Pere Quart, ajudaran a fer entendre la seva enorme dimensió de la seva figura com a científic de la llengua.

L'any 2018 està dedicat a commemorar la figura i l'obra de Pompeu Fabra amb motiu dels 150 anys del seu naixement i dels 100 de la publicació de la Gramàtica catalana.   

 

 

Edicions locals