El Consell d'Infants presenta els 18 representants d'enguany

Hi ha quatre consellers de cadascuna de les escoles, a excepció de Palau d'Ametlla, que en té dos

Societat

El Consell d'Infants presenta els 18 representants d'enguany
El Consell d'Infants presenta els 18 representants d'enguany

El Consell d'Infants de Montornès va presentar dimarts a la tarda a l'Ajuntament els seus 18 representants per al curs 2018-2019 –4 de cada escola del municipi, excepte Palau d'Ametlla, que només en compta amb 2–, amb alguns de nous i d'altres que repeteixen experiència.

Esther Bello, directora de projectes del Departament d'Infància, explica que aquest curs ha de servir "per formalitzar encara més el Consell d'Infants, per agafar encara més pes en el municipi i per començar a fer veure el Consell d'Infants fora de Montornès". En aquest sentit, Bello assegura que volen inscriure's al Consell Nacional d'Infants i Adolescents de Catalunya i que esperen "que al gener ja puguem tenir seleccionats alguns consellers de Montornès per anar a aquest consell gran".

L'objectiu del Consell d'Infants "és fer que els infants, des que són petits, comencin a tenir un espai de participació ciutadana i que s'acostumin a fer debats, opinar i decidir, perquè quan siguin adults, tinguem una societat més compromesa amb tot allò que fem", diu Bello. Des de fa tres anys que està constituït el consell al municipi, i "seria ideal que quan siguin adults, potser surti d'aquí el futur alcalde o alcaldessa".

Tots plegats fan trobades mensuals, tot i que també estan obertes a sessions extres, com la que es treballarà pròximament sobre el bullying a través d'uns tallers que gestiona la Diputació. "Els hi fa molta il·lusió, s'ho prenen seriosament i vénen a dir coses molt interessants. Sembla que els nens no hagin de tenir idees i que encara hagin de madurar, però déu n'hi do amb les propostes que surten", conclou Bello.

La tasca dels consellers

Júlia Closa i Aleix Castro –alumnes de 6è de l'escola Can Parera– repetiran enguany com a consellers. Castro va veure que "és una bona experiència, divertida i serveix per ajudar al poble, que hi hagi més infraestructures perquè sigui un poble més complet". Closa també afegeix que "és una experiència molt xula on coneixes molta gent, coneixes millor l'alcalde i t'ho passes molt bé, i serveix per fer propostes per ajudar i millorar Montornès". Closa creu que farien falta "més espais per als joves de més 16 anys", i Castro considera que és necessari "millorar el pont del riu Mogent, perquès està molt vell i s'ha de reformar".

Edicions locals