Més d'un miler de participants a la Marxa Popular, tot i la pluja

La cursa va servir per donar visibilitat a la lluita contra el càncer de mama

Cultura

Més d'un miler de participants a la Marxa Popular, tot i la pluja
Més d'un miler de participants a la Marxa Popular, tot i la pluja | Ona Cervera

"No volíem mirar el temps, però sabíem que plouria", afirma el secretari del Club Atletisme Montornès, Alfredo Acebedo, respecte les previsions meteorològiques per a la 27a Marxa Popular de Montornès de diumenge passat. "Va ploure durant el recorregut, però com que no queia aigua molt intensament, es podia caminar", explica el secretari. Així que, dels 2.600 inscrits, hi van participar més d'un miler, sense cap incidència destacada.

Des del club ja van fer dissabte un comunicat assegurant que la pluja no els aturaria i recordant que "estava tot ben senyalitzat; que si algú necessitava ajuda, avisés als voluntaris; i si algun inscrit –per salut o precaució– no volia fer la marxa, que passés amb el seu dorsal a buscar l'entrepà, la samarreta i els obsequis".

El problema de la pluja va ser la manca de congregació de gent a l'arribada, com assegura Acebedo: "quan fa bon temps, la gent es queda al parc en acabar la marxa, però diumenge va ser una estampida: arribaven, recollien els obsequis i cap a casa".

L'esdeveniment va ser possible amb la participació de gairebé 100 voluntaris: 50 de Protecció Civil i Creu Roja, i 50 del Club d'Atletisme. I la novetat d'enguany, en el segon acte més important de l'entitat –després de la Mitja Marató–, va ser la visibilització de la lluita contra el càncer de mama. "L'Ajuntament ens va demanar si podíem organitzar alguna cosa relacionada. Ja anàvem tard per fer les samarretes rosa, però sí que els vam posar el lema Marxem contra el càncer de mama i el llaç rosa", diu Acebedo. Aquest any s'ha fet una tasca de "donar visibilitat", també hi havia un punt d'Oncovallès i un altre on es venien samarretes solidàries. "Però de cara a l'any vinent, potser fem alguna altra mena de col·laboració si ho plantegem amb més temps", conclou el secretari del Club Atletisme Montornès.

Edicions locals