Eva Díaz serà de nou alcaldable dels socialistes de Montornès

L'actual regidora pactaria amb la resta de partits en temes concrets

Política

Eva Díaz amb el líder del PSC Vallès Oriental, Jonatan Martínez (dreta) i el diputat al Parlament, Jordi Terrades (esquerra)
Eva Díaz amb el líder del PSC Vallès Oriental, Jonatan Martínez (dreta) i el diputat al Parlament, Jordi Terrades (esquerra)

Montornès del Vallès

L’objectiu del PSC de Montornès de cara a les pròximes eleccions municipals és clar: evitar una nova majoria absoluta d’ICV-EUiA-E a l’Ajuntament de Montornès. Així ho ha expressat Eva Díaz després que l'assemblea local de la formació celebrada el divendres passat, la tornés a escollir com a candidata per a l’Alcaldia del municipi.

En la votació –a la qual només es va presentar Díaz– hi va participar més de la meitat de la militància local i la seva candidatura va ser avalada per unanimitat. A l’assemblea també s’hi van acostar alguns simpatitzants del PSC sense dret a vot, i, en total, segons Díaz, van participar-hi una trentena de persones. 

L'actual candidata repetirà al capdavant de la formació després de substituir Daniel Cortés com a primera figura del PSC a Montornès l’any 2015. Per a la candidata és una sort comptar amb “la confiança del partit” i s’ha compromès a “implantar un projecte de municipi”. 

Així mateix, l’assemblea de l’agrupació ha valorat “molt positivament la tasca” de Díaz “com a cap d'oposició al govern de l’Ajuntament de Montornès del Vallès” i ha considerat que “té tota la vàlua personal i política” per presentar-se com a alcaldessa.

Evitar la majoria d’ICV-EUIA-E

En les eleccions de 2011 ICV-EUIA-E va fer-se amb nou dels 17 regidors de l’Ajuntament de Montornès. Acabava d’aquesta forma amb una llista de governs socialistes que s’havien iniciat l’any 1995. Després de dos governs com a alcalde l'any 2015, Daniel Cortés abandonava el lideratge del partit a la localitat i era Díaz qui passava a encapçalar la candidatura socialista.El partit vivia aleshores una forta davallada passant de cinc a tres regidors i perdia més del 10% dels vots. ICV-EUIA-E amb José Antonio Montero revalidava la seva majoria absoluta obtenint el 50% de l'escrutini.

“Volem guanyar els 17 regidors”, ha afirmat Díaz. Tot i això, conscient de com d’impossible és aquesta fita, ha assenyalat que la urgència és “evitar que a les pròximes eleccions  hi hagi majoria absoluta” de l’actual partit de govern.

Per a la candidata del PSC, que qualifica la gestió d’ ICV-EUIA-E de ser “improvisada i molt millorable”, l’activitat de la seva formació durant l’últim mandat sempre ha estat condicionada a la dinàmica de majories. “El PSC ha fet tot el possible per introduir les seves propostes i mocions en els darrers tres anys i mig”, assegura Díaz.

Per últim, la cap de llista del PSC ha determinat que en cas d’obtenir suficients vots per poder governar, pactarà amb altres formacions per temes concrets. “Els pactes han de ser en interès de la ciutadania”, ha conclòs Díaz.

Edicions locals