Podem Montornès espera l’aval del partit per presentar-se a les municipals

Després de passar un any i mig d’aturada, a principis de 2018 la formació va tornar a l’activitat i acaba de presentar el seu equip motor

Política

Podem Montornès espera rebre l’aval de Podem Catalunya per presentar-se a les municipals de 2019
Podem Montornès espera rebre l’aval de Podem Catalunya per presentar-se a les municipals de 2019

Montornès del Vallès

Podem Montornès acaba de fer públic el seu equip motor amb la intenció de concórrer a les pròximes eleccions municipals. En una reunió celebrada al Restaurant Pizzeria Bella Luna la tarda del dimarts, la formació va donar a conèixer els nous càrrecs del cercle.

El nou equip estarà conformat per Cecilia Sobral García com a secretària, Sara Haba Artigas com a enllaç, José Marcos Fernández com a tresorer, Sergio González Retamero com a responsable de xarxes, i Daniel Mellado Zambrano i Jonathan Cervantes Herrera com a vocals.

Sobral destaca que, tot i que compta amb antics membres, es tracta d'un "grup d’aires nous i amb les idees clares".

L’agrupació va néixer a mitjans de l’any 2014 amb la intenció de presentar-se a les municipals de 2015, però després d’un any de treball va decidir no participar-hi.

Segons relata la secretària de l’actual equip motor, Cecilia Sobral, després d’una aturada d’any i mig, a principis de 2018, Podem Montornès va reprendre l’activitat organitzativa amb la mirada posada en les municipals de 2019.

Actualment, el partit de Montornès es troba en fase de construcció i per això està redactant un projecte basat en quatre punts. Aquest document serà enviat a Podem Catalunya i un cop analitzat, la direcció catalana de la formació lila determinarà si Podem Montornès té entitat suficient per presentar-se a les eleccions municipals.

Qualsevol formació municipal del partit morat ha de dur a terme un mapeig de la situació del seu poble on es determini la situació social i econòmica de la localitat, una memòria d’activitats que realitzarà i ha realitzat, un projecte polític i una explicació de com efectuarà la campanya.

Sobral es mostra confiada que Podem Montornès obtindrà l’aval de Podem Catalunya per concórrer a les eleccions. Serà el 15 de novembre quan es farà públic quins cercles municipals ho poden fer.

Més enllà d’això, l’equip motor es presenta com un “partit del poble i per al poble”. A més i en paraules de Sobral es pretén que “el poble accedeixi a l’Ajuntament amb plenaris participatius”. “Creiem que no hi ha participació del poble al consistori”, afegeix la secretària de Podem Montornès.

Sobral també considera que, en cas de presentar-se, Podem Montornès pot obtenir un bon resultat. Tot i que en les últimes eleccions catalanes, a Montornès Ciutadans va quedar com a primera força amb el 35,27% del vots, la secretària del Cercle de Podem local assenyala que el municipi és un nucli obrerista i confia en que al maig de 2019 es votarà en clau municipalista i d’esquerres, i no en clau autonòmica o nacional.

Finalment, la formació Podem Montornès encara no ha determinat quina serà la seva relació amb les altres forces d'esquerra de la localitat.

Edicions locals