Un grup de veïns treballa per crear una llista independentista unitària a Montornès

La plataforma Primàries Catalunya fa una crida a ERC i PDeCAT perquè es sumin a la iniciativa

Política

Un grup de veïns treballa per crear una llista independentista unitària a Montornès
Un grup de veïns treballa per crear una llista independentista unitària a Montornès

Laura Ortiz

Un grup de veïns de Montornès està treballant per crear una candidatura independentista unitària al municipi que es presenti a les eleccions municipals previstes per al maig de l'any que ve.

Sota el paraigües de la plataforma Primàries Catalunya, el grup impulsor local recull les inscripcions d'aquelles persones que, siguin o no d'un partit polític, vulguin presentar-se a unes primàries obertes o vulguin participar com a votants amb l’objectiu de confecccionar una candidatura republicana unitària.

"Creiem que la concentració de vot sobiranista a Montornès és molt convenient en aquest moment històric i excepcional que estem vivint, per guanyar suport a la República Catalana al nostre ajuntament i defensar el mandat de l’1 d’octubre", expliquen des del grup impulsor.

En aquest sentit, la plataforma fa una crida als dos partits sobiranistes de Montornès –ERC i PDeCAT– perquè també es sumin a aquest procés de primàries "perquè la candidatura resultant sigui el més forta possible", apunten. En les municipals de 2015, els partits sobiranistes –ERC i PDeCAT– van aconseguir en conjunt a Montornès 920 vots, que suposaven el 14,2% dels sufragis emesos.     

La birra de primàries
Per trobar el màxim de suports i explicar aquest procés, el grup impulsor organitzarà trobades cada divendres fins a finals de novembre –excepte el dia 2–, de 20 h a 21 h per recollir inscripcions al registre de Primàries Catalunya per tots els votants de Montornès del Vallès Les reunions setmanals amb el nom La birra de primàries, es faran al bar de l'hotel Can Campa. "Inscriurem votants i candidats i fomentarem el debat municipal i republicà", apunten.

Una plataforma nacional
Primàries Catalunya és una plataforma que naixia aquest estiu després de l'acord entre l'Assemblea Nacional Catalana, i els moviments Primàries Barcelona i primàries per la República, aquest últim impulsat pel filòsof Jordi Graupera. Amb aquesta iniciativa, es pretenen construir llistes unitàries republicanes per a les eleccions municipals del 2019, en funció de la idoneïtat tenint en compte la idiosincràsia de cada municipi.

Edicions locals