Protecció Civil aconsella avançar el retorn del pont per alerta meteorològica

Es preveuen precipitacions localment fortes de cara al vespre i nit a tota la façana litoral i prelitoral

Societat

Efectes de la pluja d'aquesta passada setmana a Granollers.
Efectes de la pluja d'aquesta passada setmana a Granollers.

El Servei Meteorològic de Catalunya preveu precipitacions d’intensitat forta al litoral, al prelitoral i en altres sectors de l’oest i centre del territori. I aniran acompanyades de ratxes de vent fort i de calamarsa o pedra de manera local, especialment de cara al vespre i nit. Per això ha aconsellat avançar el retorn a casa pels qui hagin passat fora el pont del Pilar.

L’huracà Leslie, provinent de l’Atlàntic, ha entrat aquesta matinada a la península per Portugal en forma de tempesta tropical, i està previst que la seva cua, ja en forma de depressió meteorològica, arribi a Catalunya entre el vespre i nit d’avui i que s’allargui l’episodi fins demà dilluns.

Per aquest motiu, ha emès fins a quatre avisos: per intensitat de pluja, per acumulació d’aigua, per fort vent, i per mal estat del mar, amb onades que poden superar els 2,5 metres. L'acumulació d'aigua afectarà pràcticament a tota la façana litoral i prelitoral, podent superar els 40 litres en 30 minuts a molts punts. A més, el fort vent pot agreujar les incidències en aquesta zona.

Protecció Civil ha activat el pla Inuncat per aquesta previsió de pluges molt intenses. Ha precisat que les precipitacions començaran per la meitat sud i s'aniran estenent durant el vespre i la nit, i fins demà dilluns, a tot Catalunya, sobretot cap al nord-est. Per això, ha demanat que la gent avanci el retorn i així eviti coincidir la descàrrega de fortes tempestes amb l’operació tornada.

Edicions locals