Una empresa de Montornès i una de Lliçà de Vall, guardonades amb els Premis Pimes 2018

Les firmes Sorbos i Industrias Tapia rebien aquest dimecres els reconeixements

Economia

Víctor Sánchez Toledano, fundador de Sorbos, ha iniciat la comercialització del seu producte per tot el món
Víctor Sánchez Toledano, fundador de Sorbos, ha iniciat la comercialització del seu producte per tot el món

Caldes de Montbui, Lliçà de Vall, Montornès del Vallès

Les empreses vallesanes Sorbos i Industrias Tapia han estat guardonades en la 31a edició deis Premis Pimes, que s'han celebrat a la sala oval del Museu Nacional d'Art de Catalunya (MNAC). L'acte, que ha reunit personalitats del món economic, polític i social, entre els quals el president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, i la vicepresidenta del govern, Carmen Calvo, ha servit per reconèixer les millors iniciatives del teixit empresarial català.

Sorbos és una microempresa de Montornès del Vallès que ha creat la primera canya comestible del món, amb l'objectiu de substituir el plàstic d'un sol ús per un altre de totalment sostenible i proporcionar al client una nova experiència de consum. La seva aposta per l'R +D+I, l'obertura de nous mercats i el seu compromís mediombiental l'han fet mereixedora del Premi a la Microempresa més competitiva.

Industrias Tapio és una empresa que es dedica al disseny i fabricació de productes flocats per al sector de l'automoció amb seu a Lliçà de Vall. Han rebut el Premi Fundació PlMEC als Valors d'Empresa per la seva política de treballar amb la millora contínua i la gestió d'un model transparent, íntegre, just i orientat a la sostenibilitat en tots els seus àmbits.

El president de PIMEC Valles Oriental, Pere Barrios, s'ha mostrat satisfet pel fet que dues empreses del Vallès Oriental hagin estat reconegudes: "És important que dues de les nostres pimes hagin rebut el reconeixement a la seva tasca, com a mostra de la competitivitat que hi ha en el teixit productiu vallesà".

Pere Relats, també homenatjat

L'empresari Pere Relats ha rebut la Medalla de Reconeixement Empresarial, per la seva trajectòria de més de trenta anys al capdavant del Grup Relats, un grup empresarial amb seu a Caldes de Montbui que té presència a tot el món. PIMEC ha volgut reconèixer la tasca de Relats que, durant gairebé quatre decades, "ha ajudat a millorar el teixit productiu de Catalunya, creant llocs de treball i fent visible o tot el món les capacitats d'una pime catalana".

Edicions locals