Els joves de Montornès podran decidir en quines activitats destinar una partida de 20.000 euros

Aquest divendres es presenten els pressupostos participatius i s'adreça als montornesencs d'entre 12 i 30 anys

Societat

Els joves de Montornès podran decidir en quines activitats destinar una partida de 20.000 euros
Els joves de Montornès podran decidir en quines activitats destinar una partida de 20.000 euros | Ajuntament de Montornès

La regidoria de Joventut presenta aquest divendres (19 h), al Passatge de La Bòbila –pista de petanca de la plaça de Pau Picasso–, els pressupostos participatius joves, anomenats projecte Kosmos i sota el lema Ara, tu tens el poder!, als quals es destinen 20.000 euros. Hi poden participar els montornesencs i les persones vinculades a entitats del municipi d'entre 12 i 30 anys.

El primer pas és proposar les activitats per dur a terme durant el 2019 –una per persona–. Pel que fa als adolescents de 12 a 16 anys, el cost màxim de cada proposta ha de ser de 2.500 € i es desenvoluparan els projectes més votats, sense superar els 8.000 euros. Quant a l'altra franja d'edat, de 17 a 30 anys, el cost màxim de cada proposta pot ser de 3.000 euros i la suma de tots els projectes seleccionats no pot superar els 12.000 euros.

El darrer dia de presentació de les propostes és el 5 de novembre i es pot participar enviant la butlleta a kosmos@montornes.cat, o lliurant-la a l’Ajuntament o a l'Espai Jove Satèl·lit. Les butlletes es trobaran en aquests equipaments i al web kosmos.montornes.cat.

El 18 de novembre (18 h) serà el dia de les votacions, al Sorralet. Així que només podrà votar la gent que hi assisteixi a l'assemblea jove. Els autors de les propostes escollides hauran de liderar i governar la seva aplicació, amb la col·laboració del departament

Presentació festiva

La presentació anirà acompanyada d'una gran festa amb pícnic, grafitis, música amb DJ Paquirrín i un espectacle final a càrrec de Revoluclown. També es projectaran uns vídeos on han participat un centenar de joves del municipi.

Edicions locals