L'Ajuntament destina 104.000 euros en ajuts als centres educatius i les AMPA

Les sol·licituds de les subvencions es poden fer fins al 31 d'octubre

Societat

L'Ajuntament ha obert el termini per presentar les sol·licituds als ajuts als centres educatius i les AMPA del municipi, que s'allargarà fins al 31 d'octubre. En total, s'hi destinaran 104.000 euros.

Aquests diners es distribuiran de la manera següent: s’aportaran 48.000 € en subvencions a les escoles de primària i 12.000 €, als instituts de secundària. A les AMPA es destinaran 44.000 €, dels quals 36.000,00 € es repartiran entre les AMPA dels centres de primària, 4.000,00 € es distribuiran entre les AMPA dels centres de secundària i 4.000,00 € es dividiran entre la resta de les AMPA dels centres educatius públics del municipi.

Les sol·licituds es poden presentar a l'Oficina d'Atenció Ciutadana o telemàticament a través de la instància generica de la Seu Electrònica. 

Les subvencions es dediquen a donar suport a famílies en situació social i cultural desfavorides per a activitats extraescolars o facilitats a l’hora de fer el pagament de material i sortides. També serveixen per al desenvolupament d’activitats i projectes educatius que afavoreixin, entre d’altres, la col·laboració entre centres, la relació família- escola, la capacitació de les famílies, la diversitat cultural i/o funcional, la innovació educativa, els vincles amb la cultura i les festes del municipi, la coeducació i la sostenibilitat i la protecció del medi ambient.

Segons fonts municipals, l'aportació de 104.000 euros als centres i les AMPA "constitueix una part important del programa d’acompanyament a l’escolaritat, en la línia del que estableix el Pla Educatiu d’Entorn". L'objectiu és promoure l’equitat en l’accés a l’educació com a mitjà "per reduir les desigualtats, afavorir l’èxit acadèmic i garantir la cohesió social".

 

Edicions locals