L'ANC de Montornès reclama unitat del sobiranisme per traçar un pla d'acció

L'entitat va commemorar diumenge l'aniversari de l'1-O

Política

La celebració es va fer al Vinyes Velles / Marc Barrio
La celebració es va fer al Vinyes Velles / Marc Barrio

Laura Ortiz

Set urnes del referèndum de l'1-O van presidir l'acte de commemoració a Montornès, organitzat per l'ANC. Unes 150 persones van assistir a la convocatòria que es va fer diumenge al vespre davant l'institut Vinyes Velles, que va ser la seu el·lectoral del referèndum ara fa un any.

"Va ser un acte molt bonic i emotiu”, explica el responsable de l'ANC de Montornès, Ricard Gil. Durant la commemoració es va projectar un vídeo amb els records no només de l'1-O, si no també de les jornades prèvies amb els preparatius de la consulta, la Diada reinvindicativa amb el govern municipal, la Campanya del Sí, i despres l’aturada de país del 3 d’octubre.

També es va llegir un manifest reivindicatiu per part de quatre veïnes i veïns voluntarisi l'acte es va tancar amb un sopar de germanor.

Un any després del referèndum, el sentiment de l’ANC de Montornès és "de convicció en persistir per exigir que s’implementi el mandat de l’1-O", diu Ricard Gil, qui afegeix que "estem en un moment de desorientació del moviment que requereix unitat de tot el sobiranime, societat civil, entitats, partits i institucions, per traçar un pla estratègic d’acció pels propers mesos, que ara no tenim".

A Montornès, al referèndum de fa un any van votar 3.077 persones, de les quals 2.477 van votar sí, 462 no i la resta va ser vots nuls o blancs.

Edicions locals