La carpa del Sorralet estrena coberta per esmorteir el soroll

L'AJuntament ha invertit uns 195.000 euros per remodelar l'estructura

Societat

La carpa del Sorralet estrena coberta per esmorteir el soroll
La carpa del Sorralet estrena coberta per esmorteir el soroll

La carpa polivalent del Sorralet ja disposa d’una nova coberta per solucionar els problemes de sonoritat i d'aïllament tèrmic. La setmana vinent està previst que comencin les obres d'ampliació del nombre de lavabos de l'equipament. El cost de l'obra ha estat d'uns 195.000 euros.

La carpa polivalent del Sorralet ja disposa d’una nova coberta. Després que l’Ajuntament de Montornès encarregués fa uns mesos un estudi per determinar les possibles solucions davant la problemàtica del so i les reverberacions de la carpa, aquest estiu s’ha dut a terme la substitució de la coberta de l’equipament coincidint amb la davallada de les activitats que s’hi organitzen. Concretament, s’ha substituït la coberta de lona per una estructura metàl·lica més sòlida i que incorpora material aïllant, de manera que també s’ha millorat l’aïllament tèrmic i s’ha integrat l’espai a l’entorn pel que fa a l’estètica.

L’actuació, duta a terme les últimes setmanes per l’empresa B28 Construccions, va ser adjudicada per 189.000 €, tot i que el cost final de l'obra s'ha incrementat en 6.182 € per un canvi introduït finalment en la substitució del sistema de lluernari. La substitució d'aquest sistema tenia l'objectiu d'evitar la condensació, i ara, a més, s'ha incrementat la superfície de lluernari per obtenir major lluminositat a l'interior de la carpa. Amb tot, l'actuació ha quedat enllestida a temps per l’inici de les temporades esportives. De fet, aquest dissabte al matí el Club Handbol Montornès ja hi disputarà un torneig d'handbol.

El canvi de coberta arriba només tres anys després de la construcció de l’equipament. El passat mes d’abril, l’alcalde José Antonio Montero justificava la intervenció perquè quan es va construir la carpa, el 2015, "el consistori tenia algunes limitacions", ja que aleshores disposava de les possibilitats econòmiques per construir un pavelló a l’estil tradicional. A més, recordava, “l’espai del Sorralet estava pendent d’una modificació de planejament urbanístic i, per tant, havíem de buscar una estructura que tingués la condició de provisional”.

Passats tres anys, l’Ajuntament ha intervingut per renovar la instal·lació i millorar la sonoritat interior de l’espai i evitar l’emissió de soroll a l’exterior.

D’altra banda, l’Ajuntament també preveu incrementar el nombre de lavabos de l’equipament i connectar el Sorralet amb la futura escola Palau d’Ametlla, ara en construcció, a través d’un passadís modular situat al lateral del pavelló on s’hi instal·laran els nous serveis. En aquest cas l’actuació costarà uns 135.00 €. L'ampliació del nombre de lavabos està previst que comenci la setmana que ve. 

Edicions locals