Veïns de Montornès Nord es mobilitzen contra el tancament de l'única sucursal bancària que hi ha al barri

El BBVA anunciava a principis de setembre que tancaria l'oficina que té al carrer Federico García Lorca

Societat

Veïns de Montornès Nord es mobilitzen contra el tancament de l'única sucursal bancària que hi ha al barri
Veïns de Montornès Nord es mobilitzen contra el tancament de l'única sucursal bancària que hi ha al barri

Veïns de Montornès Nord s'estan mobilitzant per evitar el tancament de l'única sucursal bancària que existeix al barri. El 5 de setembre, el BBVA comunicava els seus clients la clausura de la seu de l'entitat bancària que hi ha al carrer Federico García Lorca, 18. Els veïns, que han iniciat una recollida de signatures, reclamen que la seu bancària es mantingui oberta.

Segons un comunicat de la comissió de convivència de Montornès Nord, la decisió ha estat presa per altes instàncies de l'entitat en el marc d'un programa de transformació digital del BBVA. "Els bancs s'obliden dels seus clients i aposten per reduir oficines; les volen més grans i centralitzar la majoria de tràmits per internet", lamenten des de la comissió. "El nostre barri es mereix disposar d'un servei tan essencial com aquest. Especialment per la gent gran, per les comunitats de propietaris i pel comerç", asseguren.

Reunió amb l'equip de govern

Segons el comunicat de la comissió, en una reunió mantinguda amb l'equip de govern, el responsable de zona de BBVA va assegurar no compartia la mesura de la direcció del banc, però que "veu difícil que el BBVA canviï la decisió del tancament". En aquest sentit, el govern municipal s'ha mostrat també contrari al tancament i ha anunciat que donarà suport a les mobilitzacions dels veïns, els quals han començat a recollir signatures. "Cal mobilitzar-se per presionar el BBVA i que reconsideri la seva decisió i ofereixi solucions. En el pitjor dels casos, volem que s'ajorni el tancament definitiu el màxim possible", apunten.

Aquest divendres està previst que representants de la comissió de convivència de Montornès Nord es reuneixin amb el responsable de zona del BBVA per tractar la qüestió.

Edicions locals