Pere Anton i Bartomeus es preparen per a la batalla

Els de groc aposten per noves activitats a la festa i els de verd portaran barra a la zona de concerts

Cultura

Pere Anton i Bartomeus es preparen per a la batalla
Pere Anton i Bartomeus es preparen per a la batalla | Ajuntament de Montornès

Un any més, les penyes Pere Anton i Bartomeus ajudaran a amenitzar la festa major amb activitats dins i fora del programa. Enguany, però, la batalla de globus posterior a la batalla dels gegants serà l'únic acte conjunt de les dues penyes, que han volgut abocar els seus esforços durant la festa de manera diferent.

D'una banda, els Pere Anton proposen una desena d'activitats que començaran amb la ruta del quinto divendres a la tarda. Després del pregó, oferiran la seva pròpia benvinguda a la festa amb l'acte Un somni groc, que l'any passat es va haver de suspendre per la pluja, i en què hi participarà el capgròs de l'entitat. Ja dissabte, els de groc organitzen la segona edició del concurs de truites Tortillantón, que, amb una quinzena d'inscrits a mitjans d'aquesta setmana espera superar la participació de l'any passat. El mateix dissabte, en el marc de la Fontapa, els Pere Anton i el col·lectiu de famílies Xics organitzen la primera edició de l'estirada de corda, que es farà en categoria adulta i infantil. També dissabte, però ja a la nit, els Pere Anton munten –fora de programa– una cursa en roba interior que es farà al carrer Major.

Diumenge al migdia organitzaran una botifarrada amb el concert del grup Mil Hombres, i a la tarda, a la plaça Pau Picasso, recuperaran una prova que es feia a l'inici de l'existència de les penyes: el concurs de menjar flams.  Els de groc tancaran el seu programa d'actes particular amb la segona edició, diumenge a la nit, del Pere Anton Open Festival, una sessió musical on els participants podran triar la música.

Per la seva banda, enguany Bartomeus ha optat per organitzar la barra a la zona de concerts. "Apostem per invertir més esforços en muntar activitats durant tot l'any i no concentrar-ho tot per festa major", explica el representant dels Bartomeus Jordi González, qui recorda que a l'abril s'organitzava la ruta gastronòmica Bartotapa i que anuncia que tenen activitats preparades de cara a l'octubre.

Edicions locals